Foto: Lidköpings församling/ Martin Frick

Stiftsorganisationens uppgift är att främja stiftets församlingar i deras konfirmandarbete. Fokus i främjandet ligger i att fortbilda och inspirera anställda och ideella konfirmandledare.

I enlighet med riktlinjerna och med Skara stifts domkapitels beslut ska varje församling ha en handlingsplan för sitt konfirmandarbete, i detta arbete kan stiftet ge stöd.

Skara stift inbjuder regelbundet till mötesplatser för konfirmandledare i form av nätverk, fortbildning för unga ledare samt fortbildningar kring olika specifika konfirmandfrågor, till exempel i arbetet med konfirmander i behov av särskilt stöd.

Till den fina miljön på stiftsgården Flämslätt kan församlingar åka på läger med sina konfirmandgrupper (Boka läger Flämslätt). Här erbjuds också ett sommarlägeralternativ. Här hittar du mer information om sommarlägret (Skara stifts webb)

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2020-05-13