Foto: Lidköpings församling/ Martin Frick

Stiftsorganisationens uppgift är att främja stiftets församlingar i deras konfirmandarbete. Fokus i främjandet ligger i att fortbilda och inspirera anställda och ideella konfirmandledare.

I enlighet med riktlinjerna och med Skara stifts domkapitels beslut ska varje församling ha en handlingsplan för sitt konfirmandarbete, i detta arbete kan stiftet ge stöd.

Skara stift inbjuder regelbundet till mötesplatser för konfirmandledare i form av nätverk, fortbildning för unga ledare samt fortbildningar kring olika specifika konfirmandfrågor, till exempel i arbetet med konfirmander i behov av särskilt stöd.

Till den fina miljön på stiftsgården Flämslätt kan församlingar åka på läger med sina konfirmandgrupper (Boka läger Flämslätt). Här erbjuds också ett sommarlägeralternativ. Här hittar du mer information om sommarlägret (Skara stifts webb)

Samverkan kring konfirmandläger på Flämslätt

Har ni svårt att erbjuda sommarläger i er församling? Eller är konfirmanderna lite för få för att det ska bli riktigt bra? Sedan några år samverkar Skara stift med Mariestads församling när det gäller sommarlägret på Flämslätt. Nu öppnar stiftet upp för fler församlingar och pastorat som vill vara med och anordna lägret eller erbjuda det som alternativ till en liten konfirmandgrupp. Ta kontakt med Lise Sögaard för att få veta mer, tfn 0511-262 59.

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2018-03-29