Rustad: Gudstjänst

Välkommen till ledarutbildningen Rustad. Den 23-25 november 2018 har temat "Mitt liv i gudstjänsten". Vi ägnar helgen åt att på olika sätt utveckla ledarskapet och inspireras i arbetet med och kring gudstjänst.

Den här helgen kommer vi att fokusera på församlingens uppdrag när det gäller att ”fira gudstjänst”. Som ledare innebär det att ibland finnas med i gudstjänsten,  antingen med eller utan specifikt ansvar.

Att förklara gudstjänstens olika delar och svara på varför- frågorna är inte alltid helt lätta som ledare. Den här helgen ges chansen och möjligheten till att få borra  i gudstjänstens olika delar samt få samtala om varför vi firar gudstjänst.

Vi kommer dessutom arbeta med kyrkorummets betydelse, musiken i gudstjänsten, mikrofon- och talteknik, hur man dukar altaret samt bönens olika uttryck.

Programmet i stora drag
    På fredagskvällen ”lär vi känna varandra” och utvecklar vårt ledarskap tillsammans med Sensus.

Lördag förmiddag kommer biskop Åke Bonnier och funderar tillsammans med oss kring ”Hur blir gudstjänsten en del av mitt liv?” Vi fortsätter lördagen med inspiration kring gudstjänsten i form av olika workshops för de unga ledarna och ett vuxenspår för anställda under eftermiddagen.

Söndagens mässa firar vi med stor delaktighet utifrån de tankar och förutsättningar vi arbetat med under helgen.

Medverkande
    Biskop Åke Bonnier, Torbjörn Andersson, präst (vuxenspåret), Daniel Petrén, verksamhetsutvecklare på Sensus mfl.

Kursledning
    Lise Sögaard, stiftsadjunkt, Erik Nyberg, musikkonsulent och Ulrika Helmerson, stiftspedagog.

650 kr för unga ledare, 1150 kr för anställda och vuxna ledare.

Anmälan
    Du anmäler dig genom att följa länken i rutan här intill. Sista anmälningsdag är 26 oktober.

2018-09-25