Rekrytering och utbildning

Foto: Stefan Schweihofer/Pixabay

Under den här rubriken hittar du som är student information om MSS, Skara stiftsgrupper i Lund, Uppsala och Västra Götaland med mera. Du som arbetar i kyrkan hittar material som underlättar för dig att göra församlingen till en rekryterande miljö.

Här fokuserar vi framför allt på de fyra profilerna diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker och präst.

Församlingen är den främsta rekryterande miljön och det är ofta där som intresset för att arbeta i Svenska kyrkan börjar. Därför har vi som är anställda, förtroendevalda och ideella en viktig roll vad gäller att uppmuntra och visa på vilka yrken och utbildningsvägar som finns för ett arbete i Svenska kyrkan.

För dig som är student

Du som studerar till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst hittar relevant information och nedladdningsbara dokument under denna flik.

Rekryteringsteam

På Skara stift arbetar fyra personer specifikt med rekrytering. Kontakta gärna dem om du har frågor eller bara vill veta mer.

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2019-08-29