Profilkurs för församlingspedagoger

I oktober är det dags för profilkurs för församlingspedagoger. Temat är "Ledd för att leda".

Vi kommer att få fördjupa oss i kallelsebegreppet, kallelsen i varandet och inte görandet. Samtala kring vårt lärjungaskap utifrån biskopens temaår med stiftsteolog Ulrica Fritzon. Hur gör vi Bibeln levande med och tillsammans med varandra?

Kursen vänder sig till dig som är anställd medarbetare och har minst två års pedagogisk utbildning.

13-14 oktober, Flämslätt

2800kr  i enkelrum, 2400 kr i dubbelrum

Du anmäler dig här senast 15 september.

BIBELSMEDJA - kreativ bibelläsning i grupp
    Bibeln är en komplex textsamling. Böckerna är skrivna av olika författare, i olika kulturer och under olika tider. När vi läser deras texter gör vi dessutom alltid en tolkning på så sätt att vi förstår bibeltexten utifrån det vi själva bär med oss. Vi är påverkade av våra förkunskaper och förutfattade meningar. På samma sätt var inte Bibelns författare helt objektiva när de skrev, utan utgick från vad de lärt sig och hur de förstod världen. Och det är helt i sin ordning.

I mötet med Gud får vi ha med oss både vårt intellekt, våra känslor och våra erfarenheter. En bibelsmedja är en kreativ form av bibelläsning i grupp där vi kan diskutera, leka och lära oss mer av texterna och varandra. Vi provar olika metoder att för att möta bibelns berättelser på olika sätt.
    Medverkar gör Nicklas From, stiftspedagog i Västerås stift som är en av medförfattarna.

BARNENS BÄSTA BIBEL – en aktuell barnbibel
    Barnens bästa bibel lanserades under våren efter drygt två års arbete. Biskop Sören Dalevi och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har arbetat med urval, texter och bilder för att skapa en unik bok för dagens barn – lekfull och på samma gång både modig och trogen originaltexterna.

”Bibelns berättelser har i mer än tusen år genomsyrat det svenska samhället och stora delar av vår värld. Berättelserna om Adam och Eva, om Moses, Noa, Maria och Jesus, har format vår världsuppfattning och gett oss lärdomar om vad det innebär att vara människa. Barn har rätt till Bibelns berättelser, både som kollektivt minne och som ett sätt att förstå sig på livet.”

Bibeln har fått stor spridning och mycket nytt material har producerats till bibeln som ett komplement, både att använda i församling som i skolan.
    Medverkar gör Kristina Stolare, stiftspedagog i Karlstads stift ​

Skapad:2015-04-02 16:58:00