Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Mötesplats Fastighet

  Är du fastighetsansvarig i din församling/pastorat? Välkommen till nätverket Mötesplats Fastighet som i höst sker vid två tillfällen i november, välj det som passar dig bäst!

  Vid höstens upplaga av Mötesplats Fastighet får vi möjlighet att inspireras och samtala kring hur man underhåller och besiktigar ett skiffertak, en rapport från stiftsprojektet om medeltida kyrkvindar samt information om vilka möjligheter som finns med moderna låssystem. Till vår hjälp har vi sakkunniga inom respektive område.  

  Mötesplats Fastighet är ett forum där fastighetsansvariga i församlingar och pastorat kan träffas för att dela erfarenheter med varandra, få ny kunskap, skapa nya kontakter och bygga nätverk. Träffarna sker denna gång i Kyrkans hus i Vårgårda och i Mariestads församlingshem. Du kan alltså välja vilken plats du vill åka till, innehållet på respektive träff är detsamma. 

  Tid och plats

  Kyrkans hus i Vårgårda den 9 november
  Mariestads församlingshem den 11 november      

  Program

  08.30 Drop-in fika.
  09.00 Inledning och presentation, David Wass, Skara stift. 

  SKIFFERTAK
  09.20 Takskiffer, hur sköter man ett skiffertak på bästa sätt och vad är bra att tänka på ur ett beställarperspektiv? Henrik Bark, Takskifferspecialisten.
  10.50 Paus.  

  MEDELTIDA TIMMER
  11.00 Medeltida timmer i Skara stifts kyrkor, Robin Gullbrandsson från Västergötlands museum och timmerman Mattias Hallgren berättar om det pågående stiftsprojektet om medeltida kyrkvindar i Skara stift. Flera av kyrkvindarna och klocktornen har kvar sina månghundraåriga timmerkonstruktioner, de kan berätta om timmermännens hantverk och kyrkornas brukande från 1100-talets början fram till reformationen.
  12.00 Lunch.

  LÅSSYSTEM
  13.00 Låssystem, vilka möjligheter finns det med moderna låssystem och hur säkert är det? Fredrik Johansson, Vadsbolås.
  14.00 Uppsummering av dagen med aktuell stiftsinformation.
  14.30 Avslutande fika.   

  Kostnad

  Det är kostnadsfritt att delta.    

  Anmälan

  Du anmäler dig här senast 29 oktober    

  Kontakt

  Skapad:2017-10-09 08:34:00

  David Wass, fastighetsingenjör
  DIrekt: 0511-26217

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Theander, Skara stift
  Uppdaterad
  2021-09-02
  X
  Dokumentid: 1417547- Webid: 29142 - Unitid: 4