Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Kick-off 2020: Berättelsernas livskraft

  Foto: Anders Skoorell

  Välkommen till digital Kick-Off 2020 – Berättelsernas livskraft. Det här är en konferens om teologi och pedagogik med inriktning på barn och unga. På grund av pandemin ställs kick-offen om och det blir en digital konferens som erbjuder andra möjligheter. Du är varmt välkommen att delta – var du än befinner dig, oavsett du är anställd eller ideell medarbetare.

  Under den här tiden är det extra viktigt att vi som kyrka uppmärksammar hur barn och unga har det. Mycket i deras omgivning är just nu inte som vanligt och för många kan det innebära att tryggheten är i gungning. Vi som möter barn och unga i kyrkans sammanhang behöver utmanas att lära mer,  lära av och lära in - och vi fortsätter att hålla ihop den teologiska och pedagogiska kompetensen, för livsmodets, hoppets och varandras skull.

  Under två dagar kraftsamlar Skara och Göteborgs stift, Svenska Kyrkans Unga och Sensus studieförbund tillsammans för kompetenstillskott, fördjupning, reflektion och delande kring temat Berättelsernas livskraft och ställer oss frågan: Gör vi det vi tror? Konferensen var planerad att hållas i Borås men genomförs nu alltså istället digitalt. 

  Tid och plats

  Konferensen äger rum on-line 19-20 augusti, med ett program liknande det som planerades att hållas vid den fysiska konferensen. Du kan vara med hemifrån, från kontoret eller gå samman med några kollegor och delta tillsammans lokalt.

  Kostnad

  Konferensavgiften är 500 kronor per person för båda dagarna, oavsett hur mycket eller lite du deltar. 

  Så går det till

  Konferensen genomförs via Zoom, med en kombination av livesändningar, förinspelade föredrag och interaktiva seminarier. Du behöver en dator med internetuppkoppling och mikrofon, samt gärna webkamera. En vecka innan konferensen får du ett mail med information och länk till konferensen. Det finns tio seminarier i programmet, vilka genomförs två åt gången. Du har således möjlighet att delta i fem. Det valet gör du först när det är dags för seminarierna genom att klicka på länken till det seminarium du vill delta i. Vill du redan nu testa att din tekniska utrustning fungerar, klicka här.

  Konferensens möjligheter

  I dessa pandemitider går det inte att genomföra konferensen så som det var tänkt. Tyvärr innebär detta att vi denna gång inte kan mötas fysiskt – så konferensen ställs om. Det blev inte som vi hade tänkt, planerat och hoppats på för den här gången men det blir en annan ”form” av mötesplats som ändå kan ge väldigt mycket påfyllning. Konferensen håller fortfarande hög kvalité på alla seminarierna och föredrag även om vi inte kan vara fysiskt närvarande i Borås.Med det digitala upplägget finns det möjlighet för fler att delta. Du får dessutom tillgång till fler seminarier. Genom att du kan delta oavsett var du befinner dig öppnas på detta sätt möjlighet för dig som av någon anledning inte kan eller vill vistas bland andra människor just nu. Det går också att göra en ”lokal” variant av konferensen genom att gå samman några stycken på hemmaplan, delta tillsammans, fika och äta lunch ihop osv. 

  Till dig som redan är anmäld till den fysiska konferensen

  Din anmälan gäller, men deltagaravgiften blir givetvis betydligt lägre än tidigare (500 kronor). Har du redan sedan tidigare skickat in din anmälan behöver du inte göra något alls – precis som de som anmäler sig till den digitala konferensen får du ett mail med information och länk några dagar innan konferensen. Har du frågor om din anmälan, kontakta Ulrika Helmerson, tfn 0511-26227.  

  Anmälan

  Anmäl dig genom att klicka här senast den 1 augusti. (Du som redan anmält dig behöver inte göra något – vi har din anmälan.)

  Program för den digitala konferensen

  Läs mer om seminarierna och de medverkande här

  19 augusti
  10:00 Inledning och morgonbön med Åke Bonnier, biskop i Skara stift
  10:30 – 11:30 Gemensamt föredrag  ”Längtan efter att bli hel”, Mikael Kurkiala
  11:30 – 13:00 Lunchpaus
  13:00 – 13:45 Seminariepass 1
  ”Nära dig – bibelberättelser om livets frågor och känslor”, Anna och Niclas Blåder
  "Försoningens berättelser”, Ulrica Fritzson

  14:00 – 14:45 Seminariepass 2
  ”Tror på något – tankar om tillvaron”, Sven Hillert och Leif Nahnfeldt
  ”Flyktens berättelser”, Rebecka Benjaminsson Larsson m fl

  15:00 15:30 Fika 
  15:30 – 16:30 Seminariepass 3
  ”Livsfrågan och Evangeliet”, Jonas Eek
  ”Jag i berättelsen – berättelsen i mig”, Frauke Kuster

  16:30 Kort avslutning av dagen 

  20 augusti
  9:30 Morgonbön med Svenska Kyrkans Unga
  10:00 Seminariepass 4
  ”Kyrkans berättelser möter skolans läroplan”, Rose Novenius
  ”Att ta ansvar för svåra berättelser”, Hanna Stenström
  11:00 Seminariepass 5
  ”Analys av bibeläventyret”, Jesper Svartvik
  ”Längtan efter tillhörighet”, Linda Vikdahl

  12:00 – 13:30 Lunch
  13:30 – 14:30 Gemensamt föredrag: ”Berättelsernas läkande kraft”, Katarina Båth
  14:30 Kort avslutning  

   

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Theander, Skara stift
  Uppdaterad
  2020-06-16
  X
  Dokumentid: 1453732- Webid: 29142 - Unitid: 4