Ideellt engagemang

Händer i skyn

Händer i skyn Foto: Linda Mickelsson /IKON

Skara stift anordar utbildningar kring ideellt engagemang både för församlingar och ideella medarbetare.

För den som vill göra en ideell insats i Svenska kyrkans församlingar ska det vara lätt att finna en uppgift. Därför vill Skara stift främja idealitet och medlemsengagemang i det lokala församlingslivet. Detta sker framför allt genom att stiftet är aktivt med i kursen ”Att leda ideella” och har deltagit i bildandet av ett nätverk för församlingarnas medarbetare som arbetar med ideellt engagemang.

Folder ”Att leda ideella medarbetare” ​

Ett uttryck för församlingssyn
    Att arbeta med idealitet och engagemang uttrycker en församlingssyn som Skara stift vill stå för. Idag talas det mycket om delaktighet och många församlingar i stiftet arbetar med att utveckla det ideella engagemanget.
       Skara stift är en av flera huvudmän till Ideellt forum som är ett nationellt nätverk för dessa frågor.

Skapad:

Catharina Sundqvist, Skara stift