Handledning och konsultation

Att ta ett steg åt sidan och sätta ord på sina tankar och erfarenheter kring sin yrkesroll och arbetssituation är utvecklande för yrkesskickligheten.

I Skara stift erbjuds handledning enskilt eller i grupp för såväl anställda medarbetare som förtroendevalda och ideella.
        Handledning är ett sätt att få fler perspektiv på sina arbetsuppgifter och därmed också fler handlingsalternativ och högre kvalitet på utförandet. Svenska kyrkans arbetshandledning i detta sammanhang har beskrivits som en möjlighet ”…för den enskilde att reflektera över sin egen kyrkliga yrkesutövning tillsammans med en kvalificerad handledare.
       Detta görs både för att kvalitetssäkra sitt eget arbete och för att tillvarata sin egen professionella och personliga utveckling och växt. För alla som arbetar seriöst med och för människor i olika livssituationer och faser är användningen av handledning en självklar och integrerad del av ens professionella ansvar genom hela yrkeslivet.”

Vi använder dels våra utbildade handledare som finns internt inom stiftsorganisationen men vi har också ett kontaktnät med externa handledare från andra sammanhang och med erfarenheter från andra organisationer vi samverkar med.

Skara stift erbjuder också stöd till chefer och arbetslag genom konsultation och coachning enskilt eller i grupp.

KONTAKTPERSON
    Helena Högström, kontaktuppgifter finns i rutan till höger.

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2020-01-22