Hållbar utveckling med stöd från stiftet

Foto: Linda Mickelsson /IKON

Stiftet stöttar församlingarna i deras arbete med hållbar utveckling.

Några församlingar/pastorat har kommit längre och är miljödiplomerade och/eller har tagit Ljussteget. Det sistnämnda är en checklista som säkerställer att församlingen tar hänsyn till hållbarhetsfrågor i verksamheten.
       Andra har påbörjat sitt arbete eller kommit en bit på vägen utan att ha tagit Ljussteget eller blivit miljödiplomerade.
       Oavsett var din församling/pastorat befinner sig så finns mycket material att hämta på webb och intranät om hållbar utveckling, liksom stiftskonsulent Anders Blom gärna stöttar arbetet med hållbar utveckling.
       På Skara stifts webb hittar du Arbete för hållbar utveckling med bra information.​
       På intranätets nationella sidor hittar du mycket material om hållbar utveckling, bland annat om Svenska kyrkans miljödiplomering, Kyrka för Fair trade och Energi och fastigheter. Klicka här för att komma dit.​

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2015-11-11