Frågor och svar om medarbetarmötet

Har du frågor om medarbetarmötet? Kanske hittar du svaret här! Får du inte svar på din fråga är du välkommen att vända dig till kontaktpersonerna. Uppgifter hittar du i rutan här intill.

När är medarbetarmötet för ideella? 26 maj 2018

Var hålls mötet? Dagen inleds och avslutas i Skara domkyrka. Däremellan hålls seminarierna i Victoriaskolan, ca 700 meter från domkyrkan. Äter gör vi i två omgångar på Rosers salonger, ett stenkast från domkyrkan.

Vem är ideell medarbetare? I Skara stift har vi valt att använda benämningen ideell medarbetare för den som utan ekonomisk ersättning gör en insats på sin fritid i Svenska kyrkans verksamhet. Det kan exempelvis handla om körsångare, unga ledare i konfirmandarbetet och ledare i kyrkans barn- och ungdomsarbete. Det gäller kyrkvärdar, gudstjänstvärdar, textläsare och dig som ordnar med kyrkkaffet. Vi tänker på dig som är engagerad i besöksgrupp, vägkyrka eller internationella frågor eller har ansvar i en syförening, samtals- eller drama- grupp - och många, många fler.

Får anställda delta i mötet? Det kan vara befogat att en anställd medarbetare följer med en grupp ideella, men samordna detta så att så många ideella som möjligt bereds plats på mötet. Medarbetarmötet anordnas i första hand för ideella medarbetare.

Vad kostar det att vara med? Det kostar 350 kronor per deltagare, inkl förmiddagsfika, lunch och tårtfika på eftermiddagen.

När och var kan jag anmäla mig? Anmälan öppnar 1 februari och till och med 15 april kan du anmäla dig. Redan i anmälan anger du vilket spår du helst vill delta i. (Från 1 februari kan du klicka här för att komma till anmälan)

Kan vi anmäla ett helt gäng ifrån församlingen och sedan bestämma vilka som åker med?
    Nej, anmälan sker individuellt med namn, adress och önskat spår. Däremot går det givetvis att samordna i församlingen att någon gör alla anmälningar – dock måste det alltså göras en anmälan för varje deltagare.

Vad ska anges i anmälan?
    I anmälan behöver du fylla i för- och efternamn, e-postadress (dit bekräftelsen skickas), personnummer, församling och fakturaadress. Du ska också välja spår samt ange eventuell specialkost (diabetes, glutenfri kost, laktosfri kost, gluten- och laktosfri kost, vegetarisk kost samt allergi (t.ex nötallergi). För frågor om anmälan, kontakta Elin Elfverson, tfn 0511-262 06.

Varför måste jag ange personnummer när jag anmäler mig?
    Anmälningslistorna skickas till vår medarrangör Sensus för redovisning och personnumret visar att var och en som är anmäld är en "unik" person.

Kan jag välja olika seminarier i olika spår?
    Nej, du väljer ett spår med de seminarier som ingår i det spårets tema.

Hur vet jag om jag fått det jag har önskat i första hand? Innan mötet skickas en deltagarbricka hem till dig. Där framgår tider för dina seminarier samt när du serveras lunch.​ Ta med brickan till medarbetarmötet!

Vad blir det för mat? Klicka här för att läsa hela menyn.

Var kan jag parkera?
    Information om parkeringsplatser i centrala Skara finns på Skara kommuns webbplats - klicka här. Där kan du också ladda ner en karta. Det är dock begränsat med parkeringsplatser, så försök att samåka eller fråga din församling om det arrangeras någon gemensam transport.

Behöver jag ta med lunch? Nej, förmiddagsfika, lunch och tårtkalas ingår i avgiften. Kom ihåg att ange i anmälan om du behöver specialkost.  ​

Jag har nedsatt hörsel. Kan jag delta ändå? Vissa seminarier har hörselförstärkning och information om det finns på varje seminariesida. Klicka bland rubrikerna här.

Är lokalerna tillgängliga med rullstol?
    Ja, både domkyrkan, lunchstället Rosers salonger och seminarielokalerna i Victoriaskolan är tillgängliga med rullstol.

2018-02-01