Vår tid kännetecknas av snabba förändringar och ett ständigt ökat informationsflöde. Mitt i en värld som ständigt förändras och utvecklas vill vi vara en lärande kyrka som söker nya vägar. Här hittar du fortbildning och inspiration.

Kompetensutveckling är en del i stiftets främjandeuppdrag och här är delande och dialog viktiga ord. Skara stift erbjuder ett rikt utbud av kurser både för anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare. En del kurser ordnar stiftet på egen hand, men många gånger samarbetar vi med andra organisationer.

Varje år ordnas också arrangemang av olika slag. Ofta vänder de sig till en bred målgrupp. Det kan vara allting från inspiration för dem som ordnar pilgrimsvandringar till rekreationsveckor och retreater.

I menyn finns hittar du mer information om andra typer av kompetensutveckling, till exempel handledning och nätverk. Där finns också Skara stifts program för kompetensutveckling.​​

Skapad:2014-12-09 14:21:00

Skapad:2014-12-09 15:11:00

Så här anmäler du dig

Skapad:2014-12-09 13:55:00

1) Klicka dig först vidare till listan över antingen kurser eller arrangemang.
    2) I listan klickar du på den röda rubriken för den kurs eller det arrangemang du är intresserad av.
    3) Vid presentationen hittar du högst upp i högerkanten en ruta med en länk till anmälningsformuläret.

Så här avbokar du

Skapad:2014-12-09 13:56:00

Kontakta kursadministratör Elin Elfverson, 0511-262 06 om du får förhinder.

Vid avbokning gäller:
    Ingen kostnad om du avbokar fyra veckor före kursens start.
    Fram till två veckor före kursstart betalar du halva avgiften.
    Därefter gäller full kostnad.​

Vid sjukdom eller annan särskild anledning tas generellt 50 % av kursavgiften ut.

Kurskostnad

Skapad:2014-12-10 10:05:00

Kostnaden för kurserna är preliminär.
    Skara stift subventionerar många kurser. Deltagare från andra stift betalar en högre kurskostnad.

Skapad:2020-12-02 13:01:00

Linda Larsson, stiftskonsulent för kompetensutveckling och begravningsfrågor

Direkt: 0511-262 52​

Hantering av personuppgifter vid anmälan

Skapad:2019-05-27 11:22:00

I samband med att du anmäler dig till våra kurser och arrangemang behöver vi behandla personuppgifter. Vi behandlar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen.

När vi erbjuder en kurs eller annat arrangemang arbetar vi i de flesta fall med Sensus studieförbund. Om du anmäler intresse kommer vissa av dina personuppgifter, såsom namn, personnummer och e-post-adress, att skickas till Sensus i syfte att de ska kunna uppfylla sin del av samarbetet. Sensus och Skara stift ansvarar alltid självständigt för den behandling av personuppgifter vi utför inom ramen för våra respektive verksamheter.

Vid frågor på hur dina personuppgifter behandlas av Sensus ska du i första hand vända dig till dem på e-postadressen dataskydd@sensus.se. Om du är osäker kan du dock alltid kontakta oss så hjälper vi dig att komma rätt. Har du frågor om Skara stifts behandling av personuppgifter kontakta:
    Andreas Fagrell, stiftsjurist
    andreas.fagrell@svenskakyrkan.se​