Väx med Dela tro - dela liv

Foto: Magnus Aronsson/IKON

Med Dela tro – dela liv vill Svenska kyrkan ge människor i alla åldrar möjlighet att växa och utvecklas i sin förmåga att samtala om och leva i tro.

Syftet är bland annat att kompetensutveckla och stärka medarbetare som bärare av tro. Dela tro – dela liv vill både stödja det arbete som pågår och hitta nya vägar.
       Skara stift har tillsammans med andra stift beviljats medel till fem delsatsningar inom ramen för den nationella satsningen Dela tro – dela liv.

1. Tala tro
    Satsningen riktar sig till föräldrar till barn 0-6 år som finns i kyrkans öppna verksamhet.
    Ladda ner Tala tro - insikter och instruktioner

2. Plan för lärande och undervisning (PLU)
    Handlar om att skriva en plan för lärande och undervisning som beskriver hur församlingen verkar som lärande och undervisande miljö i mötet med barn, ungdomar och vuxna.
    Ladda ner handledning för Plan för lärande och undervisning

3. Tala väl om varandra
    En utbildning som vill utveckla lokala kristna tros- och livstolkningar samt ge verktyg för att bli dialog-aktör samt öka medvetenheten och kunskapen om det mångreligiösa Sverige.

4. Konfirmand-app
    En ny app för mobiltelefoner, tänkt för konfirmander och deras föräldrar.
    Ladda ner handledning till konfirmandappen​

5. Kyrkopedagogik
    Utbildningen ger fördjupande kunskaper inom kristen tro och bibeln genom att använda kyrkorummet som metod.

Här hittar du samtliga delsatsningar inom Dela tro - dela liv​

Sven-Erik Falk, Skara stift
    2018-03-01