Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Barn och unga 0-18 år

  Foto: Alex & Martin/IKON

  Arbetet bland barn och unga är viktigt i Svenska kyrkan. Vid stiftskansliet finns flera medarbetare som kan stödja församlingarna i detta arbete.

  Ta gärna kontakt med någon av kontaktpersonerna (se faktaruta) för att få veta mer.

  Undersökning om arbetet 0-18 år
  Under våren och hösten 2015 gjordes en undersökning när det gäller arbetet bland barn och unga 0-18 år i Skara stift. Katarina Claesson och Kristina Rongedal från företaget Two Trust träffade och intervjuade kyrkoherde och medarbetare i pastorat och församlingar.
     Nu finns resultat att ta del av. I listan med filer längst ner på sidan hittar du två pdf-filer. Det ena är en rapport och det andra är det powerpointmaterial som använts vid redovisningarna i kontrakten under februari. 

  Lagen om registerkontroll
  I en annan faktaruta hittar du information om registerkontrollagen.
  Lagen gäller även barn- och ungdomsledare som är under 18 år.

  Ung Resurs
  Är din församling intresserad av att ta emot en ung volontär eller känner du någon ung människa som du tror skulle vara intresserad? Läs mer om volontäråret Ung Resurs i så fall.

  Rustad
  Skara stifts fortbildning för ungdomar som har ett ideellt engagemang och deras ledare. Det handlar om uppdraget att vara människa, kristen och ledare samt att få växa och ta ansvar i församlingens grundläggande uppgift: fira gudstjänst, bedriva undervisning, utöva diakoni och mission. Läs mer om Rustad här.

  Program för barn och unga 0-18
  Längre ner på sidan hittar du dokument som antogs av stiftsstyrelsen 2012. Det ena är Program för barn och unga 0-18 år, som bland annat innehåller den teologiska och pedagogiska grundsyn som ska genomsyra arbetet med barn och unga.

  Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga 0-18
  Det andra är Etiska riktlinjer för arbetet bland barn och unga 0-18 år i Skara stift, med bland annat följande rubriker: Kristen människosyn och värdegrund, etiska riktlinjer och förverkligande.

  Samarbetsråd
  Skara stift och Svenska Kyrkans Unga i Skara skift har ett samarbetsråd. En lista  över stiftsstyrelsens ledamöter och ersättare i samarbetsrådet finns att ladda ner här på sidan.

  Biskopsbrev
  För att ladda ner biskopsbrevet "Leva i dopet", som vänder sig till Svenska kyrkans präster och församlingar​ klicka här.

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Catharina Sundqvist, Skara stift
  Uppdaterad
  2019-04-11
  X
  Dokumentid: 768118- Webid: 29142 - Unitid: 4