Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Barn och unga 0-18 år

  Foto: SKU

  Arbetet bland barn och unga är viktigt i Svenska kyrkan. Vid stiftskansliet finns flera medarbetare som kan stödja församlingarna i detta arbete.

   Ta gärna kontakt med någon av kontaktpersonerna (se faktaruta) för att få veta mer.

  Svenska Kyrkans Unga
  Svenska Kyrkans Unga är Skara stifts barn- och ungdomsorganisation. Här ryms allt ifrån musikläger och friluftsliv till volleybollspel och mitt ibland allt detta finns Kristus i centrum.  Svenska Kyrkans Unga i Skara stift anordnar mötesplatser för barn och unga 0-30 år.

  I stiftet finns lite drygt 30 lokalavdelningar med runt 1600 medlemmar. Demokratin i Svenska Kyrkans Unga är en förutsättning för delaktighet och likabestämmande.
  Mycket av vår verksamhet bedrivs på stiftsgården Flämslätt samt vår egen lägergård Flarken som vi arrenderar av Prästlönetillgångarna i Skara stift. SKU i Skara stift har som uppgift att vara den samlande punkten för alla lokalavdelningar och dess medlemmar inom Skara stift. Vi är inte till för att styra arbetet lokalt men vi finns till som stöd för lokalavdelningens arbete. Detta gör vi i huvudsak genom att skapa mötesplatser med inspiration, lek och utbildning för alla medlemmar i Svenska Kyrkans Unga i Skara distrikt. Vi riktar oss till medlemmar i alla åldrar, men vår huvudsakliga målgrupp är barn och unga mellan 0 – 30 år.  

  Verksamheten leds av en distriktsstyrelse som väljs av lokalavdelningarnas ombud på årsmötet (DÅM). Distriktet har också några arbetsgrupper som på distriktsstyrelsens uppdrag ansvarar för olika delar av verksamheten.  

  Finns inte Svenska Kyrkans Unga i din församling? Välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa er att komma igång! HÄR kan du också läsa om vad som behövs för att komma igång.​


  Etiska riktlinjer för arbetet med barn och unga 0-18

  Skara stift och Svenska Kyrkans Unga i Skara stift antog 2012 etiska riktlinjer för arbetet med barn och unga, länk till dessa finns längre ner på sidan.

  Samarbetsråd
  Skara stift och Svenska Kyrkans Unga i Skara skift har ett samarbetsråd.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Catharina Sundqvist, Skara stift
  Uppdaterad
  2022-03-10
  X
  Dokumentid: 768118- Webid: 29142 - Unitid: 4