Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Att bygga kyrka tillsammans - en dag om barnkonsekvensanalys

  Foto: Alex Giacomini /Ikon

  Vad är skillnaden mellan att får vara med och att vara delaktig? I Skara stift är ordet tillsammans centralt. Tillsammans i Skara stift - därför erbjuds alla pastorat och församlingar som inte ingår i ett pastorat möjligheten att lära sig mer om BKA, reflektera över samt pröva verktyg tillsammans med dem som är målgruppen för analysen.

  Som anställd eller vuxen ideell har du ett viktigt uppdrag i att vägleda arbetet med att göra en BKA med barn och unga. Som förtroendevald har ni ansvaret att arbetet med BKA blir gjort samt ge direktiv inför beslutet. 

  Utbildningen ger er konkreta verktyg så att barn och unga kan vara en aktiv part i församlingens arbete med BKA. Utbildningen vänder sig till både barn/unga och vuxna, men det går inte att delta utan att barn från församlingen/pastoratet deltar.

  Pastoratet/församlingen får också en väska med material och metoder för det fortsatta arbetet på hemmaplan. 

  Datum

  29 oktober 2020 i Vänersborg
  14 november 2020 i Fristad​

  Program för dagen

  9.30 Drop-in-fika
  10.00 Barnkonventionen
  11.00 Barnkonsekvensanalys - förtroendevalda för sig och barn+vuxen för sig.
  12.00 Lunch
  12.45 Testa på barnkonsekvensanalys
  15.00 Saft/kaffe
  15.15 Erfarenhetsutbyte & utmaningar
  16.00 Avslut

  Kom gärna flera kategorier tillsammans. 2-3 barn mellan 5-18 år, en anställd eller ideell som kan stötta barnen på hemmaplan samt några förtroendevalda. Observera att församlingen/pastoratet inte enbart kan skicka vuxna till kursen, utan förutsättningen är att barn från församlingen/pastoratet också går utbildningen. 

  Kostnad

  1100 kr för vuxna och gratis för barn

  I prisen ingår fm/em-fika, lunch samt en BKA-väska per pastorat/församling som ej ingår i pastorat med ledarvägledning samt häftet 25 utmaningar. 

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Josefin Roos, Skara stift
  Uppdaterad
  2020-08-25
  X
  Dokumentid: 1467622- Webid: 29142 - Unitid: 4