Flykting och integration

Foto: Anne Dreyer /DKH/ACT

Här hittar du information om nätverk i Skara stift, användbara länkar med mera som anknyter till arbetet med flykting och integration.

Den nya gymnasielagen

Sveriges riksdag fattade beslut om nya bestämmelser i den så kallade gymnasielagen. De nya bestämmelserna gjorde det möjligt för dig som hade fått avslag på din asylansökan att ansöka om uppehållstillstånd för gymnasiestudier (gällde 1 juli - 30 september 2018).

Den 20 juli 2019 förlängdes lagen om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige. Lagen gäller tom 19 juli 2021 och mer information om den finns här

Information finns bland annat här:

För mer information om gymnasielagen på Migrationsverkets webbplats, klicka här!

Support migration

Support migration är Svenska kyrkans stöd i migrationsfrågor. Supporten riktar sig till förtroendevalda, anställda och ideellt engagerade som på olika sätt arbetar med frågor som rör migration.​

Klicka här för att komma till Support migration

Mall för strategi

Här hittar du en mall för strategi för migrations- och integrationsarbete ​

Skapad:2019-07-07 13:51:00

Välkommen till en inspirationsdag om migrations- och integrationsarbetet i Skara stift 30 oktober 2019 på Flämslätt! Tillsammans knyter vi ihop allt gott som gjort hittills och tittar framåt! Dagen vänder sig till alla i Svenska kyrkan som arbetat med eller kommit i kontakt med migrations- och integrationsfrågor – ideella och anställda medarbetare och förtroendevalda i kyrkan. Det finns också möjlighet att bjuda med organisationer som församlingen samarbetar med lokalt.

Läs mer om Hela världen i Skara stift

Personliga möten med Asylrättscentrum

Skapad: 2016-12-21 15:37:00

Regelbundet ordnas rådgivnings- och utbildningstillfällen på olika platser i Skara stift med Asylrättscentrum för flyktingar och asylsökande.

Här hittar du aktuella datum i Skara stift, samt information om hur möten bokas och förbereds.

Catharina Sundqvist, Skara stift
    2019-09-06