Vi arbetar tillsammans

Genom samarbete kan Svenska kyrkan använda sina resurser bättre. Det är tanken bakom satsningen på gemensamma administrativ funktioner.

På alla nivåer i Svenska kyrkan pågår sedan 2009 ett intensivt arbete med att ta fram och införa gemensamma funktioner inom flera områden. Syftet är att genom ökad samverkan kunna bibehålla resurser till arbetet med den grundläggande uppgiften i församlingar och pastorat.
       Den senast lanserade gemensamma funktionen, Gemensamt Administrativt Stöd (GAS), innebär ett gemensamt och standardiserat arbetssätt med centralt upphandlat systemstöd för hantering av ekonomi och lön.
       Sedan tidigare är den gemensamma it-plattformen (GIP) och den gemensamma telefoniplattformen (GTP) i drift.
       Nu pågår arbete med att lansera nya funktioner. Det gäller samordning inom områdena inköp, fastighet och arkiv-, diarie- och dokumenthantering.
    Läs mer om de olika funktionerna under rubriken "Gemensamma funktioner" i menyn till vänster.

Dan Lidskog, Skara stift
    2018-03-01