Gemensamt arbetssätt ekonomi och personal (GAS)

Ekonomiutbildningar för församlingens medarbetare

Hjälp vid planering av utbildningar

Nedan finner du en matris över utbildningarna som kan användas som stöd vid planering av utbildning.

Vi tillhandahåller utbildningar inom ekonomitjänstens olika processer Du får kunskap för att praktiskt kunna arbete i våra systemstöd samt förståelse och insikt om det gemensamma arbetssättet.

Vem vänder sig utbildningarna till?

Utbildningarna är till för medarbetare inom församlingen som har roller inom ekonomitjänstens processer eller på något sätt ska arbeta med församlingens införandeprocess.

Utbildningar inför och efter anslutning till ekonomitjänsten

Vid införande till det gemensamma arbetssättet planerar och håller stiftets projektledare och införanderesurs lärarledda utbildningar för församlingens medarbetare. Utbildningarna är främst i form av klassrumsutbildning men kan även hållas med stöd av e-utbildningar.

När församlingen anställer nya medarbetare ska församlingen, med stöd av stiftet, säkerställa att dessa personer får relevant utbildning. Vid eventuella frågor kan församlingen vända sig direkt till sin ekonom på servicebyrån eller i egen regi.

Controllerrollen

En controller kan antingen finnas i församlingen eller hos servicebyrån. Detta är en avtalsfråga mellan stiftet/servicebyrån och församlingen. När controllerrollen bemannas i församlingen behöver personen som har rollen gå utbildningar som är specifikt riktade till controllers.

Maria Uneteg, Avdelningen för fastigheter, kulturarv och service
    2021-10-25