Nyheter

• Daniel Tisell svarar på fyra frågor om färdplanen för digitalisering och samverkan

Daniel Tisell är andra vice ordförande i kyrkostyrelsen och kyrkoherde i Råda församling. Han har varit delaktig i arbetet med färdplanen för digitalisering och samverkan och svarar här på fem frågor – bland annat om hur färdplanen påverkar församlingarnas självbestämmande och kyrkosynen.

Publicerad  2021-06-21 15:57 av  Erik Backlund
    • Kyrkostyrelsens färdplan för digitalisering och samverkan presenterad

I fjol gav kyrkomötet kyrkostyrelsen i uppdrag att presentera en färdplan för digitalisering och samverkan till årets kyrkomöte. Färdplanen är nu presenterad och beskriver tidsplan samt investerings- och finansieringsplan för det fortsatta införandet av it-lösningar och administrativa system i Svenska kyrkan.

Publicerad  2021-06-21 15:54 av  Erik Backlund
    • Stort intresse för att delta i kartläggningen av IT-lösningar

I januari inbjöds alla församlingar och pastorat att svara på en enkät som ett led i en kartläggning av var församlingar och pastorat befinner sig i nuvarande planer för sina IT-lösningar och administrativa system. Kartläggningen ska rapporteras till Kyrkomötet 2021 och ge kyrkostyrelsen underlag att skapa ett väl underbyggt förslag till framtida färdplan för digitalisering och samverkan. Nu har resultatet av kartläggningen sammanställts.

Publicerad  2021-04-26 20:47 av  Erik Backlund
    • Konkurrenskraftigt pris i nya löneservice

Svenska kyrkans löneservice erbjuder en heltäckande lönetjänst till ett konkurrenskraftigt pris. Prismodellen är en fast kostnad per utbetalningsspecifikation.

Publicerad  2021-03-29 15:11 av  Maria Sandell
    • Peggy Hamnström blir chef för löneservice i Uddevalla

Den 14 juni börjar Peggy Hamnström som chef för löneservice i Uddevalla. Hon kommer närmast från det kommunala bolaget Soltak där hon är affärsområdeschef Lön.

Publicerad  2021-03-29 14:01 av  Maria Sandell
    • Nu är löneservice prismodell framtagen

Priset för Svenska kyrkans löneservice lönetjänst sätts per löne- och arvodesspecifikation. Det är ett av de fyra beslut som kyrkostyrelsen fattat om löneservice nya prismodell.

Publicerad  2021-03-17 06:41 av  Maria Sandell
    • Fjärde referensgrupp med större pastorat bildad

Projektet har i februari startat en ny referensgrupp för att bredda perspektivet från församlingar och pastorat. Den nya referensgruppen består av representanter från de större pastoraten i landet.

Publicerad  2021-03-17 06:41 av  Maria Sandell
    • Om anslutningsplan och  framtida IT-lösningar

Projektet rekommenderar att de församlingar och pastorat som ej är anslutna till en servicebyrå idag, men vill ansluta sig till löneservice under 2022, gör det under hösten 2022. IT-upphandling pågår och förväntas vara slutförd hösten 2021.

Publicerad  2021-03-17 06:40 av  Maria Sandell
    • Svenska kyrkans löneservice snart på plats i Uddevalla

Svenska kyrkan etablerar sin nya nationella löneservice i Uddevalla från den 1 maj 2021, då nationell nivå tar över huvudmannaskapet för lönehanteringen i Uddevalla. Processen att hitta lokal och rekrytera en chef för verksamheten är nu inne i sitt slutskede.

Publicerad  2021-02-19 10:25 av  Maria Sandell
    • Kyrkokansliet söker löneadministratörer till löneservice i Uddevalla

Arbetet med att utveckla den nationella löneservicen i Uddevalla är i en expansiv fas och nu behövs flera nya löneadministratörer. Ansök senast den 28 februari. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Publicerad  2021-02-18 17:01 av  Maria Sandell
    1 2 3 < >