En viktig del av intranätet är våra möjligheter till samverkan. I vänstermenyn hittar du länkar till våra gemensamma administrativa samverkansområden. Här hittar du även ett samlat nyhetsflöde kring samverkan och ingångar till våra gemensamma samverkansrum.

Foto: Alex Giacomini

Nyheter om administrativ samverkan

Här finns utbildningskatalogen 2019-2020
    Nu finns utbildningskatalogen 2019-2020 för kyrkans gemensamma arbetssätt ekonomi och personal att ladda ner från intranätet.
    2019-05-13 11:40
    Vad händer efter symposiet om antijudisk kyrkokonst?
    I mars hölls symposiet Att måla ”den Andre” på väggen” i Uppsala. Ett symposium om antijudiska stereotyper och förekomsten av dem i svenska kyrkor. Under dagen belystes och diskuterades det problematiska kulturarvets omfattning och hur vi kan förhålla oss till det på ett kritiskt och konstruktivt sätt. Nu fortsätter diskussionen om hur arbetet kan gå vidare.
    2019-05-08 16:26
    Det nya IT-stödet för KAE lanseras 28 maj
    Under en längre tid har arbetet och processerna kring den kyrkoantikvariska ersättningen utvecklats. En ny fördelningsmodell är beslutad och nu närmar sig lanseringen av ett helt nytt IT-stöd där alla på nationell nivå, stift samt församlingar och pastorat kan arbeta direkt och tillsammans. Projektledare Stefan Olsson Granmo berättar mer om projektet som levererar sin första IT-leverans i maj.
    2019-05-06 17:15
    Projektledaren om nästa steg: produktionen av handledning i lokalförsörjningsplanering
    Sedan återkomsten från föräldraledighet i januari har Henrik Engqvist stått för projektledningen för projekt Lokalförsörjningsplaner på kyrkokansliet. Med leveransen av introduktionspaketet avklarad ser han fram emot ett fortsatt produktivt arbete: "Nu går vi från förberedande arbete med lokalförsörjningsplanering till handling och börjar producera material och utbildningsinsatser som ger konkreta svar på frågor om ”hur” vi ska arbeta", säger han
    2019-05-03 11:49
    Utbildningskatalog hösten 2019 – våren 2020
    Snart kommer utbildningskatalogen med det samlade utbildningsutbudet för GAS ekonomi och GAS personal. I Utbildningskatalogen framgår det vilka utbildningar som riktar sig till respektive GAS-roll, vad utbildningarna innehåller och inplanerade utbildningstillfällen.
    2019-04-15 16:14