Ett fel uppstod.

Reformationsåret 2017

Här hittar du inspirationsmaterial för att fortsätta samtalen! Reformationen har pågått i 500 år och kommer att fortsätta även efter reformationsåret 2017.

Händer mot himlen

Vilka berättelser är det som bär oss som kyrka, både bakåt och framåt i tiden? Den historiska Luther och hans samtida har en självklar plats i de samtalen, men det handlar minst lika mycket om hur vi når fram med budskap om nåd och evangelium i vår tid och om kyrkan som en rörelse för världens skull.

externwebben, svenskakyrkan.se, finns material att dela och sprida vidare. Bland annat hittar du "500 år av reformation" där: korta texter om hur reformationen förändrade och förändrar kyrkan och samhället.

Här på intranätet samlar vi inspirationsmaterial: verktyg och material som är tänkta att vara stöd och möjliggörare.

Nyheter om reformationsåret 2017

Drygt hundra kortlekar kvar - sista chansen
    Vill du beställa en av de allra sista kortlekarna för lutherska bordssamtal? Det finns ett antal kvar i webbshopen, men skynda och beställ innan de tar slut.
    2017-11-29 13:21
    Bildning, mod och motstånd i Kunskapskanalen
    Med start igår TV-sänds program som spelades in på en av Svenska kyrkans scener på Bokmässan i år. Om reformationen handlar till exempel Frihet, jämlikhet och reformation, och Myten om världens modernaste land.
    2017-11-24 10:23
    Mark och Luther - serie i SVT
    Imorgon visas den fjärde delen i TV-serien "Mark och Luther" i SVT. Du kan se de tidigare avsnitten på SVT Play.
    2017-11-07 08:02
    Filmreportage från högtidsmässan 29 oktober
    Nästan på dagen 500 år efter att Martin Luther publicerade sina 95 teser med kritik mot den tidens kyrka, uppmärksammades det i en gudstjänst i Uppsala domkyrka, med mingel och sopplunch efteråt. Här intervjuas ärkebiskop Antje Jackelén i samband med det.
    2017-11-06 09:51
    Gudstjänster från reformationsveckan på SVT Play
    Högtidsmässan i Uppsala domkyrka den 29 oktober finns att se på SVT Play, liksom den ekumeniska vespern som också hölls i Uppsala domkyrka.
    2017-11-06 09:50
    Reformationsdagen firas i hela Lutherska världsförbundet
    Den 31 oktober kan du följa livesändningar från reformationsdagsfirandet i sju regioner i världen. Det är Lutherska världsförbundet som håller i detta. Danmark, Tanzania, Tyskland, Ungern, Hong Kong, USA och Argentina finns med i liveströmmen.
    2017-10-26 14:14
    1 2 3 4 5  ... < >

​Det här gör nationell nivå och stiften

Reformationsåret 2017 ordnade Svenska kyrkan fyra större arrangemang, i regi av stift och nationell nivå. I samband med dem gjordes extra satsningar för att visa på vad reformationen har inneburit och fortsätter innebära för samhället. Reformationsåret har också varit ekumeniskt och globalt. Vi uppmärksammade det tillsammans med andra kyrkor inom Lutherska Världsförbundet. Har du frågor? Kontakta den som är ansvarig för reformationsåret 2017 i ditt stift.