Ett fel uppstod.

Om intranätet

Låt intranätet göra din arbetsdag mer effektiv! Här ger vi tips och berättar om hur du använder det.​

Filmen om intranätet – en guidad tur!

(Tid: 4 minuter)

Vad finns på intranätet?

Här kan du

• läsa nyheter
    • hitta verktyg
    • hämta kunskap
    • samarbeta och kommunicera.

Meningen är att intranätet ska göra din arbetsdagen effektiv.

En personlig startsida

När du loggar in på intranätet öppnas din personliga startsida. Dess innehåll styrs av var du jobbar och vilka personliga val du gör.

Nyheter

Nyheterna kommer från de enheter du tillhör, till exempel församlingen, pastoratet och stiftet. Dessutom får du del av nationella nyheter. Under varje nyhetsflöde finns en länk vidare till den enhetens sidor.

Personliga val

I högerspalten kan du dra in egna rutor med dina länkar till olika verktyg och sidor på intranätet, eller till andra webbplatser. Läs om Startsidan - personliga inställningar, för att få veta hur du gör.

Om du inte loggar in

Om du inte är inloggad kommer du inte till en personlig startsida och du får inte tillgång till allt innehåll på intranätet. Om din enhet inte har avtal om att vara en del av det gemensamma intranätet är det inte möjligt för dig att logga in.

Användarnamn och lösen

Användarnamn och lösen får du av din enhets behörigadministratör. Fråga vem den personen är.

Verktyg

Från intranätet hittar du till många av våra verktyg. Det kan till exempel vara bokningssystem, ekonomisystem eller bildbanken Ikon.

Kunskapsbank

På intranätet hittar du allt från lathundar om hur du jobbar i ett system, till policyer och blanketter. Det som gäller alla i organisationen finns på nationella sidor, och det som bara rör dem som arbetar i en församling finns på församlingens sidor, och så vidare.

Samarbete och kommunikation

Samverkansrummen är en del av intranätet. I dem kan vi bland annat samarbeta och samla dokument. Läs mer om samverkansrum på intranätet Webbhjälp.

Vi har också fått en möjlighet att prata med varandra om innehållet på intranätet.

1. På varje sida, under sidans innehåll, finns en länk med texten "Synpunkter på innehållet?". Fyll i den om du vill kontakta de som ansvarar för sidan.
    2. På varje sida är det möjligt för redaktörerna att lägga in fält för kommentarer, frågor och diskussion. Vi hoppas att våra redaktörer runt om i landet ska ta vara på den möjligheten! Och vi hoppas att du som medarbetare ska ta vara på möjligheten att fråga, kommentera och diskutera!

Hör av dig!

Har du önskemål om innehåll på den här sidan? Tveka inte att framföra dem till redaktionen.

Ha en bra och effektiv arbetsdag med intranätet!

För dig som är redaktör

Om du är redaktör på intranätet kan du behöva ta hjälp av våra lathundar. Besök intranätet Webbhjälp, under fliken It-system.

Lathundar för intranät