Steg 2 - Utbildningshelger

Med utbildningshelgerna vill vi stärka unga i att vilja och våga vara ambassadörer för Svenska kyrkan, inte minst i mötet med jämnåriga. Vi vill att unga får och tar plats! Att de kan känna sig trygga i sin tro och vill ge den vidare. Utbildningen består av två olika tematiska helger där vi varvar praktiskt och teoretiskt. Varje helg har inbjudna gästföreläsare. Helgerna är fristående och du behöver inte gå dem i någon speciell ordning.

​Målgrupp

Unga ledare från det år de fyller 16 upp till 25 med någon form av grundutbildning (steg 1) samt handledare från hemförsamlingen/pastoratet.

Gratis för deltagare. 500 kronor per handledare.

Utbildningshelg LIVE LOVE AND BE THE CHANGE

Lördag 13 februari och söndag 14 februari

Ges digitalt via zoom

Tider:

• Lördag 13/2 kl. 10.00 - 17.00
    • Söndag 14/2 kl. 10.00 - 16.00

Innehåll
    Jesus är tydlig med att vi ska älska Gud, varandra och oss själva. Hur omsätter vi det i ord och handling i det mångreligiösa, flerkulturella och sekulariserade samhälle vi lever i? Hur kan vi ta ansvar och vårda den skapelse vi bor på så att den blir hållbar: ekologiskt, socialt, ekonomiskt och andligt.

Gästföreläsare
    Carita Ibarra, Karwan Tofik – Kyrka och integration
    Anna Boo – Ekologisk och ekonomisk hållbarhet

Ingen kostnad
    Senast den 7 februari via denna länk

Så här går utbildningen till
    30 minuter innan varje dag börjar, kan du logga in på zoom. Då kan du kolla så ljud och bild fungerar på ett bra sätt.

Länk till zoom får du några dagar innan utbildningen. Var noga med att skriva i rätt mailadress för inbjudan till utbildningen via zoom, både för dig själv och till ungdomarna. Se till att ni har en bra uppkoppling för digital utbildning.

Utbildningshelg COME AS YOU ARE, LOUD AND PROUD

Fredag 1 till söndag 3 oktober

Tider:

• Fredag 1/10 start kl. 18.00 med kvällsmat
    • Lördag 2/10 ca 09.00 - 21.00
    • Söndag 3/10 kl. 09.00 - 14.00

Innehåll
    Jesus är tydlig med att var och en räknas och har ett värde att bara vara människa, yngre, äldre eller där emellan, man, kvinna, HBTQ, stor, liten, lång, kort. Vi kan vara med i stort och smått och kommunicera evangeliet. Hur kan Jesus vara en kommunikativ inspiratör för oss?

Gästföreläsare
    Mer information kommer

Länk till anmälan kommer i maj 2021

Så här går utbildningen till
    Fysisk träff på Södra Hoka utanför Asarum. Vi bor på kursgården i rum om 1-4 personer. Alla måltider ingår. Resekostnader står församlingen själv för.

Utbildningshelgen kan komma att ändras till digital.

​ALLMÄN INFORMATION

Ledarutbildningen steg 2 grundkrav
    Om ni inte gått Steg 1 Lunds stifts ledarutbildning utan går den någon annanstans ska vissa krav uppfyllas.

• För att få grundläggande förutsättningar för att gå steg 2 bör ni ha tagit upp följande ämnen: Bibel, andaktsmetodik, samtalsmetodik, ledarroll, kyrkan – en plats för tro och som organisation, identitet och lojalitet, med sig själv och inför andra.

​​Handledarskap Steg 2 utbildningshelger
    Du som är församlingens handledare har en mycket viktig roll. Att vara handledare är ett uppdrag som kräver en del arbetstid.

• Handledare på Steg 2 utbildningshelger ska delta på kurserna med sina ungdomar.
    • Handledarna har en viktig funktion att dels fungera som en länk mellan kurs och församling/pastorat samt att vara ett stöd för deltagarna under kurstillfällena.
    • Vi ser att du som handledare har en kyrklig profilutbildning, men undantag kan göras om detta inte är möjligt. Kontakta oss vid frågor kring detta så funderar vi tillsammans.
    • Varje församling har möjlighet att anmäla 8 ungdomar per handledare oavsett kurs.
    • Handledarens konkreta arbete kommer att variera utifrån vad deltagarna får för uppgifter, såväl fysiskt som digitalt.

Kursansvariga
    Fredrik Beverhjelm 046-15 55 40 fredrik.beverhjelm@svenskakyrkan.se