Mötesplats stift och student 2021

Under Mötesplats Stift och Student (MSS) möter du dina blivande kollegor från de fyra olika profilutbildningarna inom Svenska kyrkan. Målet är att ge dig tillfälle till reflektion kring kallelse, yrkesidentitet och tro, samtidigt som du får en relation till det stift du planerar att tjänstgöra i.

Mötesplats stift och student ska omfatta minst 8 dagar och krävs för tillträde till Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

All MSS behöver inte göras under samma år. Du ska själv ta ansvar för att din MSS planeras och genomförs innan profilutbildningen påbörjas vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Observera att du vid tillfällena nedan deltar i processinriktade utbildningar där du förväntas delta från början till slut.

Dagarna kommer att innehålla:

Den 23 - 25 april

• Vad betyder det att vi är en evangelisk luthersk kyrka?
    • Hur ser vårt uppdrag ut? Vilka är framtidsfrågorna?
    • Psalmboken
    • Svenska kyrkans organisation.
    • Barn och unga i Svenska kyrkan
    • Vad gör vi med våra hus och kyrkor?
    • Relationen till ideella medarbetare

Den 10 - 13 juni

• Vad har stiftskansliet att erbjuda – vilka arbetar där?
    • Lunds stifts historia och samtid. Lunds domkyrkas historia
    • Möte med dem som nyligen kommit ut i tjänst utifrån dröm och verklighet, möjligheter och hinder, mina förväntningar, utbildningens förväntningar och församlingens förväntningar
    • Arbetsmiljö och arbetsrätt, policysLeda och bli ledd
    • Mission i vår tid
    • Aktuellt just nu

Mötesplats stift och student i Lunds stift 2021 är uppdelad enligt följande:

Målgrupp:
    Blivande kyrkomedarbetare, präst, kyrkomusiker, diakon och församlingspedagog

Tid:
    23 - 25 april
    10 - 13 juni

Plats:
    23 - 25 april
    Dessa dagar kommer framförallt att genomföras digitalt men om situationen tillåter kommer vi att träffas på stiftsgården Åkersberg en av dagarna. Inför dessa dagar kommer ni att få ett spaningsuppdrag som ska vara gjort när vi träffas. Uppdraget och detaljerat schema får du efter att anmälningstiden gått ut.

10 - 13 juni
    Dessa dagar kommer att genomföras både digitalt och fysiskt, om situationen tillåter kommer vi att göra studiebesök 2 av dagarna. Detaljerat schema får du efter att anmälningstiden gått ut.

Kursen är kostnadsfri

Sista anmälningsdag:
    23 - 25 april är den 15 mars via denna länk
    10 - 13 juni är den 1 maj vi denna länk

De som ska börja utbildningsinstitutet hösten 2021 och våren 2022 har förtur till kursen.

Övrig information:
    * Mer detaljerad information får du veckorna före respektive kurs.
    * Observera att antal platser är begränsade till 30 deltagare.
    * Ange profilinriktning.
    * Ange ev. allergier (gäller om vi kommer att mötas fysiskt).

Information och kursansvarig:
    Eva Wulff, 046 15 55 36, eva.wulff@svenskakyrkan.se