Nyheter från Lunds stift

Gudstjänster i pandemins och julens tid - livestreaming och andakt ”to go”
    Hur gör man för att hitta lösningar i pandemivågens olika skeden? Vi har pratat med två kyrkoherdar. Följ med till Örkelljunga pastorat och Vellinge-Månstorps församling. Hur hanterade man det tidigare i år - och hur gör man nu när advent och julen står för dörren?
    2020-11-23 18:12
    Uppskattat traineeprogram taggar unga att satsa på framtida jobb i kyrkan
    För att inspirera fler yngre att söka profiltjänster inom Svenska kyrkan satsar Lunds stift nu på traineeprogram. Unga människor erbjuds en möjlighet att få arbeta i en församling under tio månader. "Min plan är att bli församlingspedagog. Intresset fanns redan tidigare men jag hade nog inte varit lika säker på vad jag vill, om jag inte hade fått prova", säger Vera Fandrey, trainee i Asarums pastorat.
    2020-11-23 15:32
    Ansökan om bidrag ur Flyktingkollekten 2020
    2020-11-19 08:00

Lunds stifts prioriteringar

Stort behov av arbetsledarutbildning
    När församlingar slås ihop och allt större pastorat bildas, uppstår fler tjänster som mellanchefer och arbetsledare. Lunds stift har nu tillsammans med tre andra stift, genomfört sin första egenproducerade arbetsledarutbildning: Arbetsledare i Svenska kyrkan.
    2020-04-16 14:42
    "Kommunikativt ledarskap skapar engagemang"
    VIDEO. Hör Christina Nordin, generaldirektör vid Jordbruksverket, på temat ledarskap. Hon utsågs nyligen till Årets kommunikativa ledare av Sveriges kommunikatörer. Christina berättar om vikten av att involvera medarbetarna vid förändring, hur man bygger engagemang och trovärdighet samt vilka utmaningar hon ställs inför.
    2019-12-13 14:00
    Antje Jackelén: Så kan du växa från chef till ledare
    Väx från chef till ledare. Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén vet hur. ”Vi vill ju ha ledare som är helt och fullt människor och inte någon sorts teknokratiska robotar”, säger hon i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.
    2019-12-12 12:08
    1 2 3 4 5 < >

Samlingssida: Berättelser om närvaro
    Under augusti-oktober har det redaktionella arbetet i stiftskansliets kommunikationsarbete fokuserat på stiftsstyrelsens prioritering "Närvaro i samhället"
    2019-11-19 10:44
    "Tack vare kyrkan får jag en röst och kan påverka"
    VIDEO. Under två dagar i oktober åkte en grupp från Ronneby pastorat på ett så kallat riksdialogmöte i Stockholm. Målet: Att påverka politiker. ”Det blir ingen förändring av att bara sitta hemma och gnälla”, säger Teres Erlandsson.
    2019-11-18 13:27
    Svenska kyrkan en tydlig aktör på Råängen i Lund
    När området Råängen på Brunnshög norr om Lund ska exploateras är Svenska kyrkan en aktiv part. Lunds domkyrka äger marken och har bestämt att satsa på en trädgård som första fasta installation på plats. Så småningom kommer här att byggas runt 1 000 bostäder. Varför är Svenska kyrkan närvarande i det här projektet?
    2019-10-29 13:12

Uppdrag: normbrytning
    Att arbeta i motvind för något man tror på är något nykterhetsrörelsen vet allt om. Vi diskuterade med Per Wihlborg från IOGT-NTO om att bryta normer och ha ett uppdrag för individer och samhället, en mission.
    2019-08-27 12:15
    Samlingssida: Berättelser om mission
    Under april-juni har det redaktionella arbetet i stiftskansliets kommunikationsarbete fokuserat på stiftsstyrelsens prioritering "Mission"
    2019-07-02 22:08
    Kyrkan på SM-veckan i Malmö
    VIDEO. Den 26 juni till 2 juli arrangerades SM-veckan i Malmö. Kyrkan var på plats för att möta människor.
    2019-07-02 13:49

Landskronas kyrkbänkar hamnar i Jönköping
    När kyrkorummet förändras blir det ibland inventarier över. I januari la Landskrona församling ut en annons om att man ville skänka runt 40 kyrkbänkar. Nu får de nytt liv i en katolsk församling i Jönköping.
    2020-01-02 09:44
    "Aha, trumpetkonsert i Hammenhög. Vi åker dit!"
    Sommar i våra kyrkor på Österlen är ett framgångsrecept. Dag för dag under sommarmånaderna ser man vad som är på gång i Österlens alla kyrkor i ett samlat blad.
    2019-06-14 13:04
    Lotti Pira samordnare för förskolorna
    – Det viktigaste som jag ser det är att vi stärker varandra i att vara just kristna förskolor. Det säger Lotti Pira som är ny samordnare för förskolorna som drivs av Svenska kyrkan i stiftet. Hon började sitt uppdrag den första april.
    2019-04-04 09:11