Du som är förtroendevald, nyvald eller erfaren har fått förtroendet att påverka och ta ansvar så att församlingens grundläggande uppgift blir utförd. Till er hjälp erbjuder Luleå stift en rad utbildningar.

Du väljer själv på vilken plats du vill delta. Det är bra om kyrkoråd/AU håller ihop och deltar på samma utbildning. Du anmäler dig genom att klicka på länkarna till höger på denna sida.

* Grundläggande kyrkorådsutbildning förutsätter deltagande av kyrkoherde.
    ** Församlingsrådsutbildning förutsätter deltagande av den präst som sitter i församlingsrådet.

Fastighetsförvaltning, begravningsverksamhet, ekonomi

En utbildningsdag som vänder sig till alla förtroendevalda, såväl nya som erfarna.

Dagen ska ge kunskaper för att kunna ta ansvar som fastighets-ägare samt för begravnings-verksamheten och för ekonomin.

Utbildningsdagen vänder sig i första hand till ledamöter i kyrkoråd inklusive kyrkoherde.

23 maj, Stiftsgården, Skellefteå

31 maj, Gammelstad

Anmälan via länk i spalten till höger.

Församlingsinstruktion och barnkonsekvens-analys

En utbildningsdag som vänder sig till alla förtroendevalda, såväl nya som erfarna, samt kyrkoherdar.

Kyrkoherden har ansvaret för att leda arbetet med FIN/BKA och det är därför viktigt att kyrko-herden deltar i processen.

Denna dag ska ge möjlighet till reflektion över meningen med församlingsinstruktion och barnkonsekvensanalys för församlingens liv. Under dagen presenteras konkreta verktyg för detta arbete.

7 juni, Stiftskansliet, Luleå

8 juni, Stiftsgården, Skellefteå

Anmälan via länk i spalten till höger.

Medarrangörer

Emma Dahlbäck, Hortlax församling