Ung ledarutbildning

Här hittar du material, information och annat som har att göra med ung ledarutbildning i Luleå stift.

Sidan vänder sig i första hand till er som arbetar med unga ledare men kan också vara användbar för er som arbetar med ledare i andra åldrar.

Programförklaring för ung ledarutbildning inom Luleå stift
    Programförklaringen förtydligar ansvaret mellan stift och församling samt innehåller rekommendationer om ledarutbildning för unga ledare i Luleå stift.
    Här hämtar du programförklaringen. (pdf)

Diplomering av unga ledare
    Den lokala församlingen diplomerar efter genomförd grundutbildning, praktik och handledning. Församlingen är garant för att utbildningen uppfyller de riktlinjer för grundutbildning och kvalitetssäkring som finns. Underlag (mall) för diplomering finns här nedan i dokumentlistan. Det är den lokala handledaren som fyller i innehållet i församlingens utbildning.

Litteratur i arbetet med unga ledare:

• Ledarguiden, handledning samt ledarhäften - Reftel, Brosché, Argument förlag 2014
    • Ledarutbildning för Unga konfirmandledare, Steg 1, Steg 2, Steg 3 Svenska kyrkan i
           Härnösands stift, 2014
    • Handbok för unga konfirmandledare – Verbum förlag, 2013
    • 101 idéer i konfirmandarbetet – Beverhjelm, Bonnevier, Verbum förlag 2012
    • Guide till konfirmandbibeln - Beverhjelm, Bonnevier, Verbum förlag 2012
    • Via Mystica, Vägledning – Åhrman Ekh, Klint, Eek, Verbum förlag, 2008
    • Du och jag och konfirmanden – Frisell, Nilsson, Petersson, Verbum förlag, 2008
    • Utrustad – Johan och Kristina Reftel, Argument förlag, 2005
    • Fridlyst, konfirmandandakter – Claesson, Grahn, Wessmark, Karlstad stift, 2006 rev
    • Tala film Tala liv – Samtalsdokument Sensus