Svenska Kyrkans Unga

Lägret Mittpunkt är ett av Svenska Kyrkans Ungas i Luleå stift arrangemang.

Lägret Mittpunkt är ett av Svenska Kyrkans Ungas i Luleå stift arrangemang. Foto: Emma Berkman

Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift är en del av en rikstäckande demokratisk barn- och ungdomsrörelse i Svenska kyrkan.

Genom distriktsstyrelsen försöker vi förmedla kontakter och vara ett nätverk över församlingsgränserna för att ta tillvara ungas engagemang och idéer.

Vi bedriver också egen verksamhet för barn och unga i Luleå stift, främst i form av läger.

Verksamheten sker på stiftets uppdrag genom ett samarbetsavtal, då Luleå stift inte bedriver någon egen verksamhet för barn- och unga.

Foto: Leif Viklund/Älvsby folkhögskola

Skapad:2018-11-02 08:10:00

Under höstlovet har nästan 80 unga varit på lägret Nya Mittpunkt på Älvsby folkhögskola. Bland annat firades att Svenska Kyrkans Unga fyller 25 år i år.

Läs mer om Svenska Kyrkans Unga firade 25 år på Nya Mittpunkt

Jon Falk, Stiftskansliet i Luleå stift