Skola och ungdom

I stiftet sker ungdomsarbetet i avtal med Svenska Kyrkans Unga i Luleå stift. De viktigaste egenskaperna för alla som delar liv och tro med ungdomar är att vara sig själv, lekfull, gilla läger, mer nyfiken än bekväm och älska ungdomar. ”Ty så älskade Gud tonåringen …”

I stiftet har vi ett väl utvecklat barn- och ungdomsarbete. På interna hemsidan för Barn- och Ungdom har vi samlat den information som många uppfattar som central för stiftets främjandearbete, att  vi som kyrka i regionen blir skickliga i att ge evangeliet utrymme till tro, hopp och livsmod.

Flertalet av stiftets församlingar ser skolarbetet som en naturlig del av verksamheten. Här pågår ständigt ett fortlöpande utvecklingsarbete i samverkan med lokala skolor. Vid återkommande nätverksträffar i stiftet möts medarbetare till inspiration och stöd. Vi vill se på utbytet mellan skolmedarbetare i församlingarna som att vi är ”utrustade med varandra”, en kompetensresurs viktig att ta vara på.

Du får gärna höra av dig med idéer att testa, synpunkter eller om du önskar mer information!

10 goda råd

Råd i församlingens skolarbete Skolarbetarens 10 nycklar (pdf) >

Ekumeniskt nätverk för kyrka och skola

På Sveriges kristna råds hemsida (SKR) hittar du aktuella nyhetsbrev och en hel del annat matnyttigt.

www.skr.org/skola

2021-03-23