Nyheter från Luleå stift

Händelserik söndag!
    Fastlagssöndagen den 23 februari innebär många gudstjänster och mässor i Luleå stift. Mariakyrkan i Umeå bjuder t ex på karnevalsgudstjänst med ballonger och semlor, inte illa! Men söndagen bjuder också på ett allvarligare tema - och en insamling som är viktig och gör skillnad för många. Nu är det dags att hjälpas åt att fylla bössan!
    2020-02-21 14:17
    "Skolan misslyckas med sitt uppdrag att värna ungas religionsfrihet"
    Igår kom rapporten Unga troende i samhället, gjord av Sveriges kristna råd, som visar att varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tro. Några vittnar om att lärare kränkt dem i samband med undervisning. Idag ger Luleå stifts kyrkoherdar och biskop Åsa Nyström ett gemensamt uttalande med en direkt uppmaning till utbildningsminister Anna Ekström.
    2020-02-20 14:16
    Varannan ung kristen upplever kränkningar för sin tro
    Att bli kränkt för sin kristna tro gör att många unga troende döljer sin tro. - Under min gymnasietid levde jag ett dubbelliv, säger Svenska kyrkans pedagog Joakim Winbom till TV 4. - Barn har rätt att vara den de är - oavsett tro, säger Luleå stifts stiftspedagog Jon Falk.
    2020-02-19 11:05
    Dags att söka konfirmandlägerpeng och konfirmandprojekt
    Nu är det dags att söka konfirmandlägerpeng för 2020 och bidrag för konfirmandprojekt 2021. Sista ansökningsdag 15 april.
    2020-02-17 08:00
    Retreat på Stiftsgården
    Vill du uppleva en tid i stillhet? Följ med på retreat till Skellefteå i 13-15 mars. Du som är anställd inom Svenska kyrkan eller EFS i Luleå stift kan ansöka om ett stipendium.
    2020-02-13 13:01
    "Sådan rasism, hot och hat kan aldrig rättfärdigas!"
    ”Sverige har inte gjort upp med sitt koloniala förflutna när det gäller samerna, än finns det många fördomar och okunskap om samisk kultur som leder till rasism, hot och hat. Det kan aldrig rättfärdigas”, skriver ärkebiskop Antje Jackelen och vår biskop Åsa Nyström, i ett uttalande på samernas nationaldag.
    2020-02-05 15:45
    - Jag gläds åt att fira den samiska nationaldagen
    Den 6 februari firar vi samernas nationaldag i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Sedan sin biskopsvigning har Åsa Nyström mött den samiska kulturen på olika sätt: - I och med biskopsvigningen blev min roll att vara nära det samiska och det är jag med glädje.
    2020-02-05 13:15
    Anmäl dig till stiftets fastighetsdagar
    Den 17-18 mars på Stiftsgården i Skellefteå är det dags för stiftets fastighetsdagar som riktar sig till fastighetsansvariga, vaktmästare och övriga intresserade.
    2020-01-29 10:38
    Nu erbjuds utbildningsdagar om lokalförsörjningsplan
    Under våren 2020 erbjuds utbildningsdagar i Luleå, Skellefteå och Umeå, för de som kommer att ansvara för att genomföra arbetet med lokalförsörjningsplaner i församlingar och pastorat.
    2020-01-29 10:03
    Hitta nyheten och ta bättre bilder
    I mars ges två dagar för dig som på något sätt arbetar med nyheter, exempelvis till församlingens webb, församlingsblad eller tidning. Den ena dagen fokuserar på just nyheter, den andra på bilder. OBS! Sista anmälningsdag 14 februari.
    2020-01-29 08:00
    1 2 3 4 5  ... < >