Ny möjlighet att bli församlingspedagog

Från hösten 2020 är det möjligt för utbildade fritidsledare och för anställda som haft tjänst i minst 10 år i församlingsverksamhet att söka utbildning till församlingspedagog.

Kyrkostyrelsen har beslutat att från och med hösten 2020 bredda antagningskriterierna för ansökan till utbildningen av församlingspedagoger vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut.
    Nu öppnar man även för utbildade fritidsledare och för anställda som haft tjänst i minst 10 år i församlingsverksamhet

Kompletterande högskolepoäng
    För dessa grupper krävs dock en komplettering med ett antal högskolepoäng inom områden som pedagogik, didaktik och utbildningsvetenskap för att vara behörig att söka.
    Och det är lite bråttom för dig som vill ta den utökade möjligheten redan hösten 2021.  Senast 15 april ska du ansöka till högskola/universitet. Kurserna där startar till hösten och du hinner fixa nödvändiga poäng för att söka utbildningen till församlingspedagog hösten 2021. Nästa chans för distansvarianten av utbildningen är först 2023.
    Så ta tag i saken redan idag.
    Här hittar du alla högskolor/universitet som har kurser i de aktuella ämnena.

Är du intresserad...
    ...av att undersöka dina möjligheter till vidareutbildning, eller är du kyrkoherde och har personal som du önskar vidareutbilda sig? Hör av dig/er redan nu till Maria Berglund, stiftspedagog och profilansvarig för församlingspedagoger 0910/72 5736 eller på maria.g.berglund@svenskakyrkan.se

Maria Berglund, Luleå stift
    2020-04-02