Hållbar utveckling

Vårt arbete för hållbar utveckling vilar på en teologisk grund: Skapelsen och allt liv utgår ur Guds hand. Därför är livet heligt och värdefullt i sig. Människan skapades till Guds avbild, och som en del av skapelsen är det människans uppgift att förvalta den med ansvar.

Fokusområden hållbarhetsstrategi

Här hittar du länkar till sidor som innehåller information och material som ska verka kunskapshöjande kopplat till strategins olika fokusområden.

​Kyrkans uppdrag

Energi

Klimatanpassning

Kemikalier

Inköp och cirkulär ekonomi

Till prästlönetillgångarna i Luleå stift.​

Färdplan för klimatet

"Svenska kyrkans färdplan för klimatet innebär att vi ska minska vår egen klimatpåverkan och bidra till mänsklighetens gemensamma arbete för att bromsa effekterna av klimatförändringarna. Vi ska lyfta andliga och existentiella aspekter samt uppnå klimatneutralitet för den egna verksamheten till år 2030." Mer om färdplanen på Hållbarhetsportalen.

Luleå stift i pågående projekt - Färdplan för klimatet​

Laddinfrastruktur