Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Luleå stift

  Miljö och hållbar utveckling

  Foto: Magnus Aronson IKON

  Luleå stift bygger sitt arbete med miljö, klimat och hållbar utveckling på tre pelare: att förkunna skapelseansvaret (teologisk aspekt), att samverka med alla goda krafter i samhället (samverkansaspekt), att leva som vi lär (etisk aspekt).

  Stiftskansliets miljögruppsrepresentant Kristina Peterson delar ut beviset till stiftsdirektor Eva-Maria Karlsson.

  Stiftskansliets miljögruppsrepresentant Kristina Peterson delar ut beviset till stiftsdirektor Eva-Maria Karlsson.

  Skapad:2019-01-10 14:00:00

  Stiftskansliet med arbetsplatser i Luleå, Skellefteå och Umeå, är numera miljödiplomerat i fas 2 utifrån Svenska kyrkans miljödiplomering för hållbar utveckling.

  Läs mer om Stiftskansliet har tagit andra steget i miljödiplomeringen
  Skapad:2012-01-26 16:10:00

  Nu kan du hämta hem presentationerna från seminariedagen om erfarenheterna från ett fyrårigt klimatmätnings- och energieffektiviseringsprojekt i Luleå stifts kyrkor.

  Läs mer om Bättre klimat till lägre kostnad
  Skapad:2016-12-19 08:32:00

  Genom avtalet kan församlingar och pastorat inom Luleå stift ansluta sig till Explizits system Chemsoft, för hantering av kemikalier exempelvis rådgivning, kontroll och styrning.

  Läs mer om Luleå stift har tecknat avtal med Explizit

  Foto: Evangelisk-lutherska kyrkan på Island

  Skapad:2017-10-20 14:39:00

  På Kyrkornas världsråds möte på Island i oktober 2017 skrevs en vädjan till nätverket Arctic circle. Här kan du läsa hela meddelandet.

  Läs mer om Conference Message: Towards Just Peace with the Earth

  Foto: Ola Johansson

  Skapad:2014-11-24 08:51:00

  Se kortfilmen där biskop Hans Stiglund och projektledare Dag Hedin samtalar om hållbar utveckling och vilken roll kyrkan bör ha i klimatfrågorna.

  Läs mer
  Skapad:2017-10-18 08:00:00

  Via arbetsmiljöverket finns lagkrav på att man ska föra en förteckning över bland annat kemiska arbetsmiljörisker och göra riskbedömningar. Luleå stift erbjuder ett kemikaliehanteringssystem för att underlätta detta arbete.

  Läs mer om Information om kemikaliehanteringssystem

  Foto: Karen Kuhnert

  Skapad:2015-10-09 08:16:00

  Den 5–8 oktober 2015 ägde en arktisk klimatkonferens rum i Storforsen, Norrbotten. – Arktis är epicentret för klimatorättvisan, sa biskop Mark MacDonald från Kyrkornas världsråd.

  Läs mer om Arktiska kyrkor möttes i Storforsen

   

  Vårt arbete för hållbar utveckling vilar på en teologisk grund: Skapelsen och allt liv utgår ur Guds hand. Därför är livet heligt och värdefullt i sig. Människan skapades till Guds avbild, och som en del av skapelsen är det människans uppgift att bruka och förvalta den. Kristus har kommit för att hela det som har brustit, också människans relation till Guds skapelse.

  Med inspiration, kunskap och teknik
  Kyrkan förkunnar det glada budskapet om Kristi seger över allt ont och deltar i Andens verk att göra skapelsen hel. Med inspiration, kunskap och teknik kan vi bidra till utveckling och effektivisering av alternativa energikällor, en bättre miljö och en hållbar utveckling både i vår del av världen såväl som globalt.

  Stöd, inspiration och tips
  Här hoppas vi att du skall finna stöd, inspiration och tips för att arbeta med hållbar utveckling i ditt pastorat och i din församling. Här vänder vi oss till dig som är frivillig, anställd och eller förtroendevald inom Svenska kyrkan i Luleå stift. Tillsammans måste vi göra vad vi kan för att skapa långsiktig hållbarhet som garanterar en framtid för kommande generationer.

  Redaktör
  Ola Johansson, Stiftskansliet i Luleå stift
  Innehållsansvarig
  Dag Hedin, Härnösands stift
  Uppdaterad
  2019-06-20
  X
  Dokumentid: 840381- Webid: 21094 - Unitid: 12