Att bryta tystnaden kring sexuella övergrepp

Luleå stifts kontaktpersoner – vi finns till för dig som blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer.

Ingen anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare i Svenska kyrkan har rätt att utnyttja andras tillit för att tillfredsställa sina egna känslomässiga behov. Alla som kommer till kyrkan har rätt att bli bemötta med respekt för sin personliga integritet. Svenska kyrkan vill ta detta på allvar och stödja den som har blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer. Därför har kontaktpersoner för dessa utsetts i varje stift.

Kontaktpersonerna är beredda att lyssna till berättelser om smärtsamma erfarenheter, ge stöd till egna beslut och förmedla kontakter till myndigheter och andra organisationer med erfarenhet av dessa situationer.

Luleå stifts kontaktpersoner

Carina Johansson