GIP, gemensam IT-plattform

Foto: Håkan Sjunnesson

Uppbyggnaden av en gemensam IT-plattform, är en del av en större främjandeverksamhet inom Luleå stift för utveckling av stöd för arbetet med kyrkans grundläggande uppgift i stiftets församlingar.

Grundtanken är att Luleå stift i samverkan med anslutna församlingar och kyrkans nationella IT resurser bygger upp ett kostnadseffektivt, säkert och uppdaterat IT system. IT systemet innefattar datorkraft, programvaror och support. Systemet ska också vidareutvecklas i samverkan för att omfatta behövliga tjänster till stöd för kyrkans verksamhet. November 2013 är vi ca 1 200 användare samt 38 (83 %) av 46 stiftets lokala enheter samt stiftskansliet och stiftsgården anslutna till den gemensamma IT-plattformen (GIP) för Luleå stift. GIP miljöer byggs nu för hela svenska kyrkan nästan samtliga stift GIP kommer att erbjuda sina lokala enheter att ansluta sig. Vi har passerat över 4 000 användare inom Svenska kyrkan.

För mer information om hur din församling kan ansluta sig kontakta

Ingemar Rehnman Johansson, Stiftskansliet i Luleå stift
    2018-02-07