Diakonala stiftelser

Ansökningstiden för 2021 perioden 1 september till 15 oktober 2021.

Här hittar du information som riktar sig till den sökande (Luleå stifts externa hemsida)

Information till församlingen

Läs igenom filerna nedan för att få en uppfattning om policy för stiftelserna, stiftelsernas ändamål och hur blanketterna ser ut. Särskilt yttrandeblanketten är mycket förenklad.

Ansökningsperiod

Från och med 2021 tas ansökningar emot under perioden 1 september- 15 oktober. Ansökningar ska vara stiftelserna tillhanda senast 15 oktober.

Ansökan, yttrande och bilaga postas till: Luleå stiftsförvaltade stiftelser, Box 942, 97128 LULEÅ

Handläggning av ansökningar startar efter sista ansökningsdag.

Yttrande med checklista

För att ansökan om bidrag ska anses fullständig måste yttrandet vara signerat av anställd diakon/präst/diakonimedarbetare i den sökandes hemförsamling inom Luleå stift. Denne är ansvarig för att kontrollera och intyga att uppgifterna stämmer.

Yttrandeblanketten fylls i, skrivs ut och undertecknas innan den skickas in i samma försändelse som den ansökan yttrandet gäller. Följ checklistan i mötet med den sökande och kontrollera att den efterfrågade bilagan bifogas för alla som är berörda. Inga övriga bilagor ska skickas in.

Personuppgiftsbehandling

Personuppgifter rörande den sökande anges endast i ansökningsblanketten. I yttrandet och annan kommunikation med stiftelsehandläggaren kan initialer användas. Underlag som styrker de uppgifter den sökande lämnar hanteras så att du ber att få se dem vid första besöket med den sökande. Gör de noteringar som behövs för ditt yttrande. Den sökande tar sedan med sig underlagen hem, utom den kopia av beslut om slutlig skatt som är obligatorisk bilaga till ansökan. Inga underlag ska behållas av församlingen/pastoratet.

Länk till sidan om personuppgiftsbehandling

Inspelat informationsmöte om nyheter gällande stiftelser: 26 augusti kl 10-11

Filmen kan hittas i Teams i den chatt som heter "Information om stiftelseansökningar". Alla som inte tackat nej till mötet ska kunna se den där.

Kontakta Lena Lindström, om du inte hittar chatten, för att få tillgång till filmen på annat sätt.

Lena Lindström, Stiftskansliet i Luleå stift
    2021-09-08