Biskop Åsa Nyström

Åsa Nyström är född 1960 och har sina rötter i Umeå. Den 3 juni 2018 vigdes hon till biskop i Luleå stift, den nionde i ordningen sedan stiftet bildades 1904.

Biskopens uppgift är att i ord och handling förkunna evangelium så att Guds kärlek blir synlig i världen. Uppgiften är också att vara andlig ledare i stiftet med ett särskilt ansvar för stiftets präster och diakoner.

Bland biskopens arbetsuppgifter finns att vara ordförande i domkapitlet och stiftsstyrelsen, att genomför biskopsvisitationer i församlingar/pastorat och att företräda både stiftet och Svenska kyrkan i samhällslivet, nationellt och internationellt. Biskopen är också den som viger nya diakoner och präster till tjänst.​

Skapad:2020-03-06 10:00:00

Biskop Åsa Nyströms skriver i boken "Idealitet som utmanar" om vikten av ideellt medarbetarskap och hur vi som kyrka kan tänka kring lednings- och organisationsformer. Nu finns en samtalsguide för att inspirera och underlätta för vidare samtal i församlingarna.

Läs mer om Samtala om ideellt medarbetarskap och ledning

2020-03-24