Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Luleå stift

  Bibeläventyret

  Bibeläventyret i skolans värld.

  Bibeln, ingen annan bok har blivit så läst och spridd över hela världen. Här finner vi de stora religionernas urhistoria och dess innehåll ligger till grund för vårt eget lands lagar och uppfattningar. Nertecknad av ett 40 tal författare under 1500 år har gjort att den är spännande i många avseenden. Bibeläventyret ger dig en chans att lära dig mer om den.

  Mål: Målet är att lära din klass berättelserna i bibeln, samtidigt som de får en känsla för hur de hänger ihop? Ge eleverna en bild av de bibliska ländernas geografi, utmana dem att tänka på vad tio Guds bud betyder och det på ett sådant sätt att de kommer ihåg det mesta.

  Innehåll: I berättandets form, vid tre eller fyra tillfällen, tar vi oss igenom Bibelns alla böcker. Från skapelsen i 1 Mosebok genom de flesta av de kända bibliska berättelserna, till profetiorna om en ny Messias.

  I del 2, Nya Testamentet följer vi Jesus i evangelierna, liknelserna och undren, Paulus skeppsbrott m.m.

  Arbetssätt: Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap, leker vi in kunskapen så att eleverna ska kunna tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat så rappar vi tio Guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig och förstå de bud som ligger som grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.
  Stadium:  Åk. 4-6

  Läs mer på Bibeläventyrets hemsida

  Redaktör och innehållsansvarig
  Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift
  Uppdaterad
  2018-11-07
  X
  Dokumentid: 102958- Webid: 21094 - Unitid: 12