Barn och familj

Som stiftspedagog för stiftets barn- och familjearbete har jag som uppdrag att stödja och främja arbetet inom barn/familj och skolkontakter i Luleå stifts församlingar.

Detta innebär att i samverkan med församlingar verka för en utveckling av det arbetet genom utbildningsinsatser, nätverksarbete, fortbildningar, projekt och liknande.

I samverkan med barn- och ungdomsteamet i Luleå stift vill jag bidra till inspiration och utveckling av arbetet 0-18 år i våra församlingar.

Detta innebär bland annat:
    • gudstjänstutveckling kring barn och gudstjänst
    • stärka det diakonala arbetet bland barn och familj
    • inspirera till en ökad kunskap om FN:s barnkonvention om barns rättigheter och om barnperspektiv i beslutsfattande i Svenska kyrkan.
    • stärka skolarbetet på alla nivåer

I mitt arbete ser jag församlingarnas anställda, ideella och förtroendevalda som mina medarbetare. Kanske ni vill belysa ett speciellt tema som är aktuellt för just er? Det kan uppstå situationer i er församling och i ert närområde när det gäller barn- och familj som ni skulle vilja utveckla, dyka djupare i eller förändra. Kontakta mig gärna och berätta hur det är hos er. Jag kommer gärna på besök.

Väl mött!
    Maria Berglund,
    stiftspedagog för barn och familj, Luleå stift

Maria Berglund, Luleå stift