Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Luleå stift

  Luleå stifts intranät


  Skapad:2020-03-12 12:30:00

  Här samlar Luleå stift information, rekommendationer och aktuella vägledningar gällande coronaviruset. Sidan uppdateras.

  Läs mer om Aktuell information med anledning av coronaviruset  Regeringen förbjuder sammankomster med fler än 50 personer

  Skapad: 2020-03-27 15:01:00

  Regeringen har beslutat att förbjuda sammankomster med fler än 50 personer. Bryts förbudet kan det leda till böter eller fängelse i upp till sex månader. Svenska kyrkan följer naturligtvis regeringens beslut, som till exempel berör gudstjänster, bröllop, dop och begravningar.  

  Biskopen för en dialog med kyrkoherdarna kring denna fråga. Mer information kommer att publiceras på intranätet så snart det finns tillgängligt.

  Foto: Luleå stift

  Skapad:2020-03-24 07:00:00

  Kyrkostyrelsen har utfärdat riktlinjer för beslutsfattande under särskilda omständigheter för organ inom Svenska kyrkan. Riktlinjerna gäller för alla organ inom Svenska kyrkan och innebär avsteg från kyrkoordningens krav på fysisk närvaro på sammanträden.

  Läs mer om Beslutsfattande på distans under särskilda omständigheter
  Jourhavande präst nås via nödnumret 112 och utökar nu tillgängligheten.

  Jourhavande präst nås via nödnumret 112 och utökar nu tillgängligheten. Foto: Foto: Magnus Aronson/Iko

  Skapad:2020-03-20 08:50:00

  SOS Alarm och Svenska kyrkan stärker sitt samarbete. Nu ges än fler oroliga chansen att prata med en präst. - Vi på SOS Alarm är oerhört stolta att kunna fördjupa samarbetet med Svenska kyrkan och möta den enskilda människans behov under coronakrisen, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm.

  Läs mer om Jourhavande präst utökar telefontiderna och bemanningen

   

   

  Foto: Håkan Sjunnesson

  Skapad:2020-03-19 08:00:00

  På grund av det rådande läget kring coronaviruset kommer en del av stiftets utbildningar att genomföras via videokonferens medans andra skjuts på framtiden.

  Läs mer om Luleå stift ställer om sina kurser

  Kursledarna Åsa Björkman, Ritvaelsa Seppälä och Katarina Wuopio tillsammas med deltagare från församlingar via videokonferens.

  Kursledarna Åsa Björkman, Ritvaelsa Seppälä och Katarina Wuopio tillsammas med deltagare från församlingar via videokonferens.

  Skapad:2020-03-18 10:00:00

  Vid fyra olika tillfällen i mars samlades 29 församlingar och pastorat via videokonferens från många olika platser i stiftet till informationsmöten om lokalförsörjningsplanen. En plan som alla enheter inom Svenska kyrkan behöver göra.

  Läs mer om Stort intresse för videomöten om lokalförsörjningsplanen

   

  Skapad:2020-03-06 10:00:00

  Biskop Åsa Nyströms skriver i boken "Idealitet som utmanar" om vikten av ideellt medarbetarskap och hur vi som kyrka kan tänka kring lednings- och organisationsformer. Nu finns en samtalsguide för att inspirera och underlätta för vidare samtal i församlingarna.

  Läs mer om Samtala om ideellt medarbetarskap och ledning

  Luleå stifts kyrkoherdar ger ett samlat uttalande om rapporten Unga troende i samhället.

  Luleå stifts kyrkoherdar och biskop Åsa Nyström samlades i Skellefteå för kyrkoherdedagar 19-20 februari. Foto: Pressbild

  Skapad:2020-02-20 14:16:00

  Igår kom rapporten Unga troende i samhället, gjord av Sveriges kristna råd, som visar att varannan kristen ungdom upplever sig kränkt för sin tro. Några vittnar om att lärare kränkt dem i samband med undervisning. Idag ger Luleå stifts kyrkoherdar och biskop Åsa Nyström ett gemensamt uttalande med en direkt uppmaning till utbildningsminister Anna Ekström.

  Läs mer om "Skolan misslyckas med sitt uppdrag att värna ungas religionsfrihet"

   

  Fler nyheter från Luleå stift

   

   

  X
  Dokumentid: 21094- Webid: 21094 - Unitid: 12