Ett fel uppstod.

IT-system

Kyrknätets lösenordspolicy

Lösenordet för användarkonton i svenska kyrkans behörighetssystem måste bytas minst var 180:e dag. Detta för att minska risken att ett lösenord som kommit i orätta händer är giltigt för länge. För GIP-användare så gäller denna policy även inloggning till själva datorn, då e-postkonto och användarkonto är sammankopplade.

Lösenordskriterier enligt Svenska kyrkans policy:

Lösenordet skall bytas var 180:e dag.

Lösenordet måste vara minst 8 tecken, samt innehålla tecken från tre av följande fyra kategorier:
    o Versaler i det engelska alfabetet (A-Z)
    o Gemener i det engelska alfabetet (a-z)
    o Siffror (0-9)
    o Icke-alfabetiska tecken (t.ex. !, $, #, %)

​Använd ej å,ä,ö. Dessa tecken fungerar inte i vissa av våra system.

Lösenordet får inte vara det samma som något av de tre senaste lösenorden, eller vara för lika.

Lösenordet får inte innehålla hela för- eller efternamnet på kontoinnehavaren.

OBS! Var vaksam mot falska uppmaningar till lösenordsbyte. Det äkta meddelandet skickas från kanslistod@svenskakyrkan.se och ser ut så här:

Johan Gahlin, Kyrkokansliet
    2021-03-01