Välkommen till bibliska rum

Linköpings stift erbjuder dig digitala halvdagar då vi med olika metoder får kliva in i olika bibliska rum tillsammans. Dagarna är fristående, så du väljer själv - ett eller flera av dessa. Dagarna erbjuds under hela året.

"Bibliska rum" är under uppbyggnad, alla årets tillfällen finns inte i kurskalendern än. Så håll ögonen öppna för nya datum.

Olika ”workshops” erbjuds som utgår ifrån varsin Bibeltext. Varje tillfälle står för sig själv utifrån en specifik metod. Du väljer det du är nyfiken på: "Helga din hand", "Lectio Divina",  "Kreativt skrivande", mm.

Metoderna är ursprungligen skapade för det fysiska rummet men har anpassats till det digitala rummet. Vi provar tillsammans. Under våren fördjupade vi oss främst i olika texter ur Markusevangeliet. Passande eftersom det var passionstidens och påskens huvudevangelium kyrkoåret 2021.

Inga förkunskaper behövs, annat än att du behöver kunna höra, läsa och samtala och vara bekväm med att synas i bild. Vid två av tillfällena behöver du vara bekväm med att skriva ("Helga din hand" och "Kreativt skrivande"). Vid alla tillfällen handlar det om att prova på, känna efter, använda sin fantasi, våga dela.

Kanske kan något av detta inspirera dig till att vandra omkring i Markusevangeliets olika rum denna vår? Kanske ger det mersmak och något du kan fortsätta med i din församling?

Varje workshop pågår 9.00-12.00.
    Klicka på respektive workshop så får du mer information och möjlighet att anmäla dig.

Höstens datum

29 september och 20 oktober: Helga din hand i bön