Ledare på väg: Självkännedom - Dopet (Unga Ledare)

Foto: Magnus Aronsson/IKON

Ledare på väg, kurshelgen som handlar om "Självkännedom - dopet" planeras för att kunna genomföras på Gransnäs ungdomsgård helgen den 10 -12 mars 2023.

Ledare på väg (Unga Ledare) 2022 - aktuell info

Skapad:2020-08-25 11:20:00

Uppdaterad information 2022-03-17

​Vi följer utvecklingen av pandemin, Folkhälsomyndighetens rekommendationer, aktuella råd och anpassar verksamheten efter det.​

/Malin Attervåg

___________________________________________________________________

Kristen tro är att leva sitt liv med dopet som grund. I dopet påminns vi om Guds röst som säger: Du är mitt älskade barn, min utvalda.  Dopet ger oss en kristen identitet som befriar oss att vara de vi är, älskade för de vi är, inte för det vi gör. I dopet kallar Gud oss att vara Jesu lärjungar och att leva i vårt dop, genom påskens berättelse. Vi går från mörker till ljus gång på gång i våra liv. Påskens drama, från död till liv, blir ett mönster genom hela livet.

För att kunna leda andra behöver en ledare först lära känna sig själv. Vi behöver veta hur vi själva fungerar i olika situationer innan vi kan leda andra. En god självkänsla hjälper ledaren att vara äkta i ledarskapet.

Vi vill att deltagarna ska:

• få fördjupad förståelse för begreppen självförtroende, självkänsla och självtillit
    • få ökad självkännedom
    • få bredare kunskap om dopet och reflektera över sitt eget dop
    • få fördjupa de tre grundrelationerna (relationen till mig själv, skapelsen och medmänniskan samt Gud) och att få hjälp att finna Gud i allt
    • få reflektera över sitt eget lärande som ledare och hur de nya kunskaperna kan brukas och tas tillvara i hemförsamlingen
    • få möta och lära känna nya människor

Medverkande:

Malin Attervåg, stiftskonsulent
    Emma Malmström stiftsadjunkt

Handledare och deltagare från stiftets församlingar.

Malin Attervåg, Linköpings stiftsorganisation
    Malin Attervåg,