Teckenspråkigt arbete

Att ordna teckentolkade gudstjänster och träffar på teckenspråk så döva och hörselskadade kan delta är en del av stiftets uppdrag. Verksamheten är koncentrerad till Finspång, Linköping och Norrköping.

Teckenspråkstolk

Behöver du teckenspråkstolk till en gudstjänst eller kyrklig handling, vänd dig i första hand till landstingens tolkcentraler för döva.
    Tolkcentralen i Östergötland
    Taltfn 010-103 78 90

Tolkcentralen i Jönköping

Taltfn 036-32 52 50

Tolkcentralen i Kalmar
    Taltfn 0480-845 44

Händer i kyrkan

I tidningen Händer i kyrkan hittar du artiklar och intervjuer, och kan läsa om vad som har hänt och vad som är på gång i den teckenspråkiga verksamheten.

Länk till tidningen på nätet

Teckenspråkigt församlingsliv

Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete vänder sig till dig som är teckenspråkig, döv eller finns i en teckenspråkig omgivning.

Visionen

Visionen för den teckenspråkiga verksamheten är att hävda människors rätt till lika värde, skapa möjligheter till aktivt deltagande, stärka dövas kultur och möta varandras behov.

Pernilla Stridh, Linköpings stiftsorganisation
    Johan Schullström, Linköpings stifts intranät