Regnbågsnyckeln

Regnbågsnyckeln är på intåg i Linköpings stift!

Vi vill att människor på riktigt ska få vara just som de är.

Regnbågsnyckeln är en hbtq-märkning som visar att medarbetare och förtroendevalda i en församling genomgått processmodell Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta för mångfald och öppenhet.

Processen består av utbildning, studiecirklar som utgår från samtalsmaterialet ”Så att jag kan komma in”, visionsarbete och reflektion vilket leder fram till att församlingen efter utförd process och utarbetade mångfaldsvisioner får ta emot märkningen Regnbågsnyckeln. Denna nyckel mottages i en gudstjänst, som sedan kan hängas upp i kyrkor eller församlingshem. En liten symbol men ett viktigt sätt att visa människor att de är välkomna så som de är.

Processen kommer bl.a. handla om normer, begrepp, ord och bibeln.

Hör av er till Mirjam Fors, för att sätta igång er församling

Vi 6 personer i stiftet som är utbildade regnbågsprocessledare och som står redo att komma till er församling. Foto: Emanuel Eriksson

Regnbågsprocessens sex steg

Beslut