Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Pilgrim – att möta framtidens pilgrim

  Pilgrimscentrum

  Pilgrimscentrum Foto: Emanuel Eriksson

  En pilotkurs i pilgrimsskap riktat till församlingar längs Birgittaleden mellan Söderköping-Vadstena

  Bakgrund och inriktning

  På pilgrimscentrum brukar vi säga att "undervisning är att visa på under." Med denna kurs vill vi undersöka möjligheterna att utrusta församlingarna utefter Birgittaleden för pilgrimsskap.  

  Under cirka 20 år har Pilgrimscentrum utbildad ledare för pilgrimsvandring på grundnivå. Mer är 1000 personer har gått denna utbildning som utvecklats efterhand genom åren. Tillsammans med Vadstena folkhögskola vill vi nu pröva att skala upp utbildningen och erbjuda den till hela församlingar.

  Syftet med kursprogrammet är att föra vidare pilgrimsbudskapet, utrusta församlingar till att vara nav för pilgrimer längs lederna och att utbilda avancerade ledare för pilgrimsvandringar.

  Radbandet "Glädjens krona"

  Radbandet "Glädjens krona" Foto: Emanuel Eriksson

  Glädjens Krona

  Kursens innehåll har sin utgångspunkt i radbandet Glädjens krona och pilgrimens ledord, som vuxit fram på Pilgrimscentrum och som används längs Birgittaleden mellan Söderköping och Vadstena.

  Ledorden

  Upptäck
  Förberedelser       
  Uppbrottet        
  Vandringen        
  Vägen    
  Målet       
  Fortsatt upptäckt 

  Dessutom
  I kursprogrammet finnas även utrymme för mycket annat såsom birgittinsk spiritualitet, pilgrimens nyckelord, gröna pärlan - att vandra varsamt på jorden, Birgitta från Vadstena, Franciskus av Assisi, Maria – Jesu moder. Vi kommer även smaka på andra "verktyg" och verksamheter såsom korsvägsvandring, labyrinten, att göra pilgrimsled, earth week, stafettvandring och de fem Kristi sårmärken.

  Redaktör
  Emanuel Eriksson, Linköpings stiftsorganisation
  Innehållsansvarig
  Ewa Lund, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2020-01-16
  X
  Dokumentid: 1474943- Webid: 29037 - Unitid: 3