Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Inspirationsdagen snart här!

  Onsdag 4 mars är det dags för en ny inspirationsdag för alla som vill hålla ihop teologi och pedagogik i en förenande helhet. Årets tema är SkapelseBerättAnde - berätta mer! Välkomna till Åtvidaberg!

  Kyrkomötet tog i november 2019 ett unikt beslut om en gemensam kraftsamling på undervisning och lärande i hela Svenska kyrkan. Biskoparna har tagit emot budkavlen för spridning till stiftens församlingar.

  Alla har uppdraget att dela tro och liv, att berätta vidare! Präster, pedagoger, vaktmästare, diakoner, värdinnor, musiker. Anställda, förtroendevalda och volontärer. Unga och gamla. Kom och ta emot budkavlen och skicka den vidare! 

  Årets inspirationsdag äger rum i Åtvidaberg. Åtvids församling bjuder in till sig när vi tar ännu ett steg till för satsningen på pedagogiken i församlingen.

  Vi rustar oss för uppdraget med lärande och undervisning under temat som ger plats för berättelser du trodde att du hört, berättelser du saknat och berättelser du inte visste fanns. Kanske du börjar höra på ett nytt sätt? Kanske du börjar berätta på ett nytt sätt...SkapelseBerättAnde -Berätta mer!  

  Walk the talk
  Kyrkan undervisar i hela sitt varande. Alla är vi bärare av kyrka i vardagen och världen och vi har uppdraget att möjliggöra uppdraget för varandra genom gemenskap i liv.  
  Så vi fortsätter trampa upp stigen
  - genom lyssnande och berättande med hjälp av Mats Rehnman, erfaren berättare från Fabula Storytelling som också kommer att hålla en föreställning på kvällen.
  - med sången och musiken som skaparkraft tillsammans med Nadja Eriksson, inspirerande musiker och kompositör som skrivit många uppskattade sånger, körverk, m m.
  - tillsammans med Mikael Kurkiala, Sofie Halvarsson, Björn Wiedel med flera leds vi djupare in i temat SkapelseBerättAnde -Berätta mer!

  Detaljerat program för inspirationsdagen i Åtvidaberg här.

  Läs mer om de medverkande

  Anmälan görs här senast 13 februari

  Var du inte med på inspirationsdagen i Vadstena? Du kan läsa om den Det här händer under inspirationsdagen eller i Kyrkans Tidning 2019-12 Inspirationsdag för pedagoger.

  Budkavlen om Lärande och undervisning.

  Budkavlen om Lärande och undervisning. Foto: Daniel Lönnbäck

  Budkavlen går!

  Mer om programmet Lärande och undervisning kan du läsa här.  

  Mer om innehållet i budkavlen kan du läsa här.

  Susanne Bramfalk och Lotta Damm från Åtvids församling är två av dem som deltar i programmet.

  Susanne Bramfalk och Lotta Damm från Åtvids församling är två av dem som deltar i programmet. Foto: Katarina Sandström Blyme

  Pedagogik i församlingen...

  ...är Linköpings stifts långsiktiga satsning och stöd för hållbar utveckling med särskilt fokus på lärande och undervisning i församlingarna. Idag är det tio församlingar som deltar i programmet, Läs mer om programmet r. ​

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Katarina Blyme, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2021-01-25
  X
  Dokumentid: 1471291- Webid: 29037 - Unitid: 3