Kyrkomusik

Linköpings stift samverkar med Linköpings stifts kyrkosångsförbund, Linköpings stifts kyrkomusikerförening och Sensus och ordnar kördagar för alla åldrar och fortbildning i ämnesområdet musik.

Kontraktssamlingar för kyrkomusiker

Ungefär samma upplägg varje gång.
    09.00-15.00
    Förmiddag med Kyrkomusikerföreningen: avtalsläge och arbetsmiljöfrågor
    Lunch och eftermiddag:innehåller stiftsinfo med DO-orgelbygge
    06 oktober        Smålandsbygden:             Eksjö
    21 oktober        Domprosteriet                   Stiftskansliet
    27 oktober        Norrköping                        Östra Eneby
    03 november    Östgötabygden                 Lambohov
    10 november    Kustbygden                      Gamleby
    18 november    Vätterbygden                    Motala

Barn och sång

18 augusti (obs dag)  Barn och sång  i Vadstena med Kerstin Andeby och Peter Wanngren för alla som sjunger med barn
    16 november Fortbildning för barnkörledare: Hur behåller vi våra mellanstadiebarn?   Med Edwar Eklöf, domkyrkans församlingshem

Barnkör

Barnkördagar  med scenisk inriktning. Ledare: Ing-Marie Janzon Andershed med lokala  ledare Samma upplägg: Öva hemma, start 13.30 och avslutande sångstund 17.00  Ålder 6 -12 år. Beställ noter via Karin W-K
    10 oktober: Motala, Råssnäs
    Ännu okänt datum: Linköping
    29 maj 2021: Stiftsfest, Linköping med barnkörsmanifestation

Rikskyrkosångsförbundet www.sjungikyrkan.nu planerar Barnkörsfest i Linköping 17-18 oktober och Vuxenkörfester i Halmstad 14-16 maj 2021 och Umeå 18-20 juni.

ORGELSPELARKURS FÖR UNGDOM 13-25 ÅR  Linköping 15-25 juni      Sankt Lars kyrka och Stiftskansliet, Linköping 25 juni           18.00 Avslutningskonsert i Sankt Lars kyrka

Psalm-sing-a-long

18 oktober  16.00 Psalm-sing-a-long  Vårfrukyrkan, Skänninge.
    Nya och gamla arr för stråkensemble, komp, kör och församling
    Kapellmästare: Fredrik Ingå
    Dirigent: Reine Eriksson och Karin Wall-Källming
    Presentatör: Martin Riessen
    Okänt datum:  16.00   Psalm-sing-a-long  Landeryds kyrka, Linköping
    Nu finns material att låna, körnoter, församlingsagendor, mallar till affischer, program, och inte minst instrumentalstämmor.  Hör av er till karin.wallkallming@svenskakyrkan.se så får du noter att titta igenom. Fler tillfällen planeras runt om i stiftet.

Intresserad av att vara värd?  Hör av er!

Workshopsdag för körsångare

05 september Vadstena folkhögskola
    Sångteknik, dirigering och körsång
    Ett välbeprövat koncept där alla får träffa en sångpedagog och sedan välja två workshops.  Uppskjutet sedan 28 mars

Spotify Business upphör

Möjligheten att spela musik vid förrättningar genom Spotify finns inte längre. CD och nedladdning från t ex iTunes är fortfarande möjligt.
    Läs mer om det här.

Validering av äldre kyrkomusikerutbildning

Det här gäller sedan 1 juni 2018:

1. Valideringen görs av Svenska Kyrkans Utbildningsinstitut. SKUi

23 oktober hade stiftshandläggarna i musik en överläggning med kyrkomusikansvarige Peter Sjunnesson SKUi, om vad vi kan göra för att underlätta just detta arbete. Vår gemensamma hållning är att om man inte har för avsikt att söka ny tjänst just nu, kan man vänta med att skicka in valideringshandlingar.

3. Man behöver inte skaffa sig ett valideringsintyg om man är klockren i tabellerna.

4. Andra saker är inte klockrena, B-examen kan, om den är av äldre och gedignare art och man har vidareutbildning, välrenommerad och minst femårig yrkeserfarenhet valideras till A-examen.

5. Det kan vara så att du inser att du inte kvalificerar dig för någon nivå enligt tabellen. Men lugn, ingen förlorar jobbet. Man kan för varje tjänst få dispens och förklaras "Behörig" att inneha tjänsten (Domkapitel och kyrkoråd)

Karin Wall-Källming, 21 februari 2019

Repetition Psalmfrossa i Åtvids Stora kyrka