Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Mötesplats Församlingspedagog

  Mötesplats

  Mötesplats Foto: Martin Kemi

  Mötesplats och kursdag för församlingspedagoger, digitala frukostträffar och ett livemöte i Vadstena.

   

   

   

  Front cover Vägen är allt av Caroline Klintborg

  Beställ boken från Argument förlag 

   

  Caroline Klintborg (tidigare Gustavsson) religionspedagog som gjort flera intressanta forskningsprojekt i församlingar särskilt om delaktighet. Hon har också skrivit boken Vägen är allt -en introduktion till religionspedagogik för den kristna församlingen. Hon skriver här om religionspedagogisk reflektion kring de didaktiska frågorna vilket vi med fördel kan lägga bredvid frågorna som Jonas Ideström och hans bok om att göra teologi i kyrkans vardag. Hur går det till när Guds försonande närvaro blir synlig i vår vardag? Och hur kan vi tänka och ge språk för denna vår uppgift?

  Vägen är allt - församlingspedagogiken gör teologi i kyrkans vardag. Församlingspedagoger gör skillnad! Hur ser det ut när vi gör skillnad för hur vägen ser ut? Caroline Klintborg, med sin bok Vägen är allt, får vandra med oss genom nya utmaningar och gemensamma vägskäl. 

  Under våren 2022 ses vi till digitala Frukostmöten där vi pratar om det som blir viktigt för oss, det som händer i församlingar och stift, aktuella ämnen, såsom Program lärande och  undervisning, idealitet, rekrytering till församlingspedagog, materialet Fred med jorden mm.​

  Vi ses 8 mars, 7 april och 9 juni och  fredagen den 20 maj ses vi på Vadstena folkhögskola igen!     

  Anmälningstiden förlängd till 28 april

  I höstas fick vi bla träffa Jonas Ideströms och ta del av hans bok och vi fick fundera över hur vi gör teologi i kyrkans vardag. Hur får vi syn på när möjlighetsrum skapas? Jonas lyfte fram Bibelns berättelser och begreppet bredvidställande. Nu lägger vi en annan bok bredvid: Vägen är allt, av Caroline Klintborg och låter teologi och pedagogik skapa rum för vår blick.

   

  Svenska kyrkan satsar stort och långsiktigt på Lärande och undervisning. Nu tar vi ett steg fram!

  Kyrkomötet har skickat ut en budkavle med alla biskopar till stiften och nyligen kom ett Biskopsbrev om lärande och undervisning. Äntligen fokus på lärande och undervisning. Vi har mycket att ta ett steg fram för. Mötesplats församlingspedagog är ett möjliggörande nätverk för församlingspedagoger, att verka tillsammans för att gemensamt dela detta ansvar och lärande.

  I mars släpptes den nya forskningsrapporten Av fri vilja på fri tid. Det är en studie om ideellt medarbetarskap i Svenska kyrkans verksamhet med barn och unga, en uppföljning av studien som först gjordes för ca tjugo år sedan. Vi i Linköpings stift har varit högst delaktiga, kanske har du svarat på och skickat vidare enkätfrågor till ledarna i församlingen. Vi har tjuvläst lite och kan med glädje säga att vi kommer att kunna ha mycket nytta av den. Vi berättar mer när vi ses och kommer även att erbjuda gemensam läsning, håll utkik!

  Save the date, 8 oktober!                                                                             

  I samma ärende kan vi berätta att Ideellt Forums Idédag kommer att gå av stapeln i Linköping i samverkan med Svenska kyrkans unga och Domkyrkopastoratet, St.Lars och Domkyrkoförsamlingen.  

   

   

   

   

   

   

  Synodalmötesboken 2021 "Ikoniska kartor"

  Foto: Peter Eriksson/Johnér Bildbyrå

  Den som var med på dagen i höstas fick Jonas bok och det finns fortfarande möjligheter att höra av sig för att få en bok.    

  Se en inspelad föreläsning av Jonas Ideström och läs mer om boken Ikoniska kartor här

  Skapad:2021-09-01 13:05:00

  Ge vidare! Nu har vi fått ett biskopsbrev om lärande och undervisning och kan fördjupa oss i och inspireras av detta.

  Läs mer

   

   

  Redaktör
  Helena Lundberg, Linköpings stiftsorganisation
  Innehållsansvarig
  818c3931-59b4-4eb9-8180-35c7aaee8e96,
  Uppdaterad
  2022-04-22
  X
  Dokumentid: 1554390- Webid: 29037 - Unitid: 3