Lokalförsörjningsplan

I beslutet om Gemensamt ansvar ingår att varje församling eller pastorat ska ha en fastställd lokalförsörjningsplan för både församlingsverksamheten och begravningsverksamheten. Stiftet stöttar med utbildning, mallar, regelbundna träffar och råd på vägen.

I Linköpings stift har de flesta församlingar och pastorat påbörjat arbetet med lokalförsörjningsplanen. En färdig  plan ska antas av kyrkofullmäktige så snart som möjligt. Vi på stiftet stöttar er i arbetet. Vi hjälper till med att sammanställa underlag och ta fram diagram.

Mallar, exempel på färdiga planer mm.

Vi samlar färdiga lokalförsörjningsplaner och många tips, råd och mallar på en egen sida här.

För er som arbetar med lokalförsörjningsplan under 2022

Stiftet kan stötta i arbetet med att sammanställa olika underlag till LFP. Vi kan också vara med vid något av era möten med något särskilt tema, tex energibesparingar eller kyrkobyggnaderna. Det går också bra att skicka utkast på själva rapporten till oss så läser vi och återkopplar. Se kontaktuppgifter i högerspalten.

Vi planerar att ordna några digitala samlingar för dig som arbetar med att skriva LFP under 2022. Intresseanmälan till emelie.malmborg@svenskakyrkan.se

För dig/er som ännu inte gått vår LFP-utbildning

Linköpings stifts utbildning i lokalförsörjningsplanering omfattar totalt en hel dag och har getts vid flera tillfällen sedan 2019.

Inför utbildningen samlar vi tillsammans in underlag och sammanställer diagram över ekonomi och bokningar så att ni har ett eget underlag för er församling att jobba med.

Under 2022 håller vi utbildningen på förfrågan, lämpligen uppdelat på två halvdagar;

Del 1 handlar om kommunikation och diagram och omvärldsanalys och hålls av Maria Bruto Ellhar.

Del 2 handlar om energibesparingar, kyrkorum och kulturvärden och exempel på åtgärder och hålls av Steve Nyström och Emelie Malmborg.

Intresseanmälan till utbildningen sker via mejl till emelie.malmborg@svenskakyrkan.se

Nationell nivå

Kyrkokansliet har producerat handböcker, mallar och riktlinjer för lokalförsörjningsplanerna. De skiljer sig från de mallar som Linköpings stift tillhandahåller. Ni väljer själva vad ni använder.

Se gärna den här korta och informativa filmen om lokalförsörjningsplanering i Svenska kyrkan.

Läs mer om lokalförsörjningsplaner på nationella intranätet.

"Lokalförsörjningsplanen fick oss att tänka fritt"
    Läs hur Västerås pastorat arbetat med lokalförsörjningsplanen

Emelie Malmborg, Linköpings stiftsorganisation
    2022-05-19