Kollekt

Foto: IKON, Svenska kyrkan

Delandet hör till det kristna livets innersta kärna och därför är upptagandet av kollekt en viktig del i kyrkans gudstjänstfirande och någonting mer än att bara samla in pengar. Delandet, gemenskapen och den utgivande kärleken i gudstjänsten blir påtaglig och verklig i kollekten.

Kollekttillfällena delas mellan nationell nivå, stift och församling. Domkapitlet fastslår en kollektlista för varje år där de olika ändamålen beskrivs. Här hittar du länk till rikskollekten och kollektcirkulär för stiftskollekterna. Längst ner på sidan kan du ladda ner ett dokument med årets riks- och stiftskollekter. Om det saknas kollektcirkulär så betyder det att det ännu inte har inkommit någon vädjan.

​ ​

Rikskollekt – cirkulär/vädjan

För att hitta kommande rikskollekter och information om vart pengarna går, klicka här. Skulle det saknas kollektcirkulär, scrolla ner på sidan och klicka på "Lämna synpunkter på sidans innehåll".

Stiftskollekt – cirkulär/vädjan

Kollektcirkulär 2 februari 2020
    Skapad 2019-11-15 09:30 av: Heléne Björkman
    Kollektcirkulär 1 januari 2020
    Skapad 2019-11-14 10:05 av: Heléne Björkman
    Kollektcirkulär 20 okt
    Skapad 2019-10-09 13:38 av: Pernilla Stridh
    Kollektcirkulär 6 oktober
    Skapad 2019-10-01 15:29 av: Christine Selse
    Kollektcirkulär 8 september
    Skapad 2019-09-05 15:02 av: Pernilla Stridh
    1 2 3 4 5  ... < >

Policy för stiftskollekt

Domkapitlets policy för stiftskollekter i Linköpings stift finns att hämta längst ned på sidan.

​Så här ansöker du om stiftskollekt

Stiftskollekt får tas upp högst tio dagar per år. Linköpings stifts policy för stiftskollekt (längst ner på sidan) är ledande för domkapitlets bedömning. Alla som ansöker ska ange vad de tänker använda pengarna till. Ansökan om stiftskollekt för nästkommande år skickas till domkapitlet senast 1 augusti. Ladda ner blanketten längst ner på sidan.

Adress:
    Domkapitlet i Linköpings stift
    Box 1367, 581 13 Linköping.

Ansökningarna bereds sedan på stiftskansliet. Domkapitlet beslutar senast vid septembersammanträdet om nästkommande års stiftskollekter. Kollektcirkuläret får innehålla högst 600 tecken inklusive mellanslag.

Heléne Björkman, Linköpings stiftsorganisation
    2019-11-21