Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Klimatet, skapelsen och Bibeln

  Obs! Inställt

   

  Vi ser, hör, känner med kroppen och läser om att vår planet våndas. Skogsbränder, översvämningar, orkaner, arter som dör, vattenbrist… Många röster av olika slag hörs om klimatkrisen. Somligt görs, annat borde göras.

  Hur kan vi som kyrka vara möjliggörare och ”skapande medskapare” i det som sker? Och var är Gud i det som sker? Längtar du efter att se Gud i det som sker? Att förstå din och vår plats i skapelsen? Söker du vägledning i klimatkrisens tid? Längtar du efter livsmod? Har Bibeln något att säga om klimatet? Ja och nej.

  Ordet ”klimat” står inte, men mycket annat som har med vår planet, oss och Gud att göra. Det är inte entydigt, det är mångtydigt – spännande och utmanande. Så låt oss gå på upptäcktsfärd tillsammans. Låt oss, med olika slags glasögon, spana efter vad Bibelns mångskiftande texter berättar, vittnar om och bjuder in till samtal om - när det gäller skapelsen och oss. 

  Vi erbjuder några halvdagar då vi går på upptäcktsfärd i Bibeltexter med fokus på skapelsen, Gud och klimatet. De blir tre tillfällen under våren, med fortsättning under hösten. Vi fördjupar oss i en bibeltext i taget. Du deltar i en eller flera, som du vill.

  Under våren har vi samtalat om  ”Skapelsen ropar som i födslovåndor” Rom 8:18–23 Om evolutionen, klimatet och den korsmärkta skapelsen Och med  ”I honom skapades allt i himlen och på jorden” Kol 1:15–20 Den kosmiske Kristus och klimatet och 1-3 Mos, skapelseberättelserna och jordens röst.

   

  Välkommen!      

  Redaktör
  Helena Lundberg, Linköpings stiftsorganisation
  Innehållsansvarig
  Carina Sundberg, Linköpings stifts intranät
  Uppdaterad
  2021-11-11
  X
  Dokumentid: 1526969- Webid: 29037 - Unitid: 3